Üzleti tippek

Erre kellenek a nők az államigazgatásban

Sipos Anikó
Sipos Anikó

gazdasági újságíró. 2013. 06. 05. 12:27

Egyre több nő dolgozik a világ húsz legfejlettebb államának, a női vezetők aránya azonban ötven százalék alatti.

Korábban a témában:

Évről évre egyre több nő kerül az államigazgatásba. Az első helyen Kanada, a lista végén Szaúd-Arábia végzett – derül ki az Ernst & Young legfrissebb felméréséből.

„A következő egy évtizedben előreláthatólag egymilliárd nő lép majd be a munkaerőpiacra, indít saját vállalkozást, illetve tölt be új vezető pozíciót. Épp ezért a nőkre ma már egyre inkább úgy tekintenek, mint a következő nagy feltörekvő piacra, a folyamatot pedig a kormányzatok sem hagyhatják figyelmen kívül. Sok országban felismerték már az ebben rejlő lehetőségeket, és a szabályozási környezetet is annak megfelelően alakították át, hogy csökkentsék a nemi esélyegyenlőtlenséget. Ennek ellenére a női vezetők aránya még mindig alacsonyabb, mint a férfiaké” – mondta Bindics Judit, az Ernst & Young államigazgatási szolgáltatások üzletágának vezetője.

Miniszterelnöknő Szaúd-Arábiában? Kizárt

A világ húsz legfejlettebb országát vizsgáló felmérésből kiderül, hogy mindössze négy államban haladja meg a harminc százalékot a női vezetők aránya az államigazgatásban, annak ellenére, hogy a szektor munkavállalói között általában magas arányban vannak jelen a nők. Még a listán első helyet szerzett Kanadában is csupán 45 százalék a női döntéshozók aránya, míg a szektorban összességében 62 százalékos a reprezentációjuk. A vezetői lista második helyén Ausztrália, a harmadikon az Egyesült Királyság végzett. A legrosszabbul India, Japán és Szaúd-Arábia teljesített.

Az államigazgatási területen arányaiban Oroszországban dolgozik a legtöbb nő, a második helyen az Egyesült Királyság, a harmadikon a Dél-Afrikai Köztársaság szerepel.

A politikai életet tekintve a Dél-Afrikai Köztársaságban a legnagyobb a hölgyek reprezentációja: a parlamenti képviselők 42 százalékát, a miniszterek 40 százalékát ők adják. A lista második helyén Németország áll, a “bronzérmes” pedig Kanada.

Másképp döntenek

„A tapasztalatok azt mutatják, hogy a nők megjelenése a döntéshozatali mechanizmusokban minőségi változást indít el az adott szervezetben. A női vezetők ugyanis elősegítik a mindkét fél számára előnyös, úgynevezett win-win szituációk kialakítását, sok esetben ezzel is előmozdítva a már holtpontra került vitákat” – mondta Bindics Judit.

Az Ernst & Young tanulmánya szerint négy fontos lépésnek kell teljesülnie ahhoz, hogy javuljon a helyzet. Egyrészt jogszabályi változtatásokkal kell segíteni a láthatatlan akadályok leépítését, másrészt kulturális fejlődésre van szükség. A lista harmadik helyén a példaképek bemutatása, a negyediken a következő generációknak szóló akcióterv szerepel.

vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

Kommentek

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.