Üzleti tippek

A banki informatikában az adatbiztonság az első

Az informatika rohamos fejlődésével a pénzintézeteknek és az IT-szolgáltatóknak is lépést kell tartaniuk.

“A banki informatikában az adatbiztonság a legfontosabb terület. Éppen ezért hatványozott jelentőségű, hogy az IT-szolgáltató folyamatosan fejlődjön, és a legmodernebb, legbiztonságosabb technológiával rendelkezzen” – mondta Tóth Péter, a Kinizsi Bank informatikai igazgatója. A pénzintézet korábban klasszikus bérelt vonalakat használt, de ma már fejlett IP-VPN hálózattal dolgoznak, amelyekhez távoli VPN-csatlakozás is lehetséges

Költségcsökkentés virtuális hálózattal
Az IP alapú virtuális magánhálózat (IP-VPN) lehetővé teszi, hogy a több telephellyel rendelkező cégek biztonságosan és gazdaságosan alakíthassák ki saját integrált hang-, internet- és adatátviteli hálózatukat.

Az Invitel jelenleg IP-VPN szolgáltatást és a hozzá kapcsolódó tartalékvonalakat biztosítja a Kinizsi Bank számára, de tervben van az IP-telefonrendszer bevezetése és a videokonferencia-kapcsolat kialakítása is. „Az Invitel egy multinacionális vállalat, amely számunkra hátrány is lehetne, mert a rugalmasság és a gyorsaság számunkra nagyon fontos. Sok nagy cég kevésbé tud ennek az igénynek megfelelni. Együttműködésünk jó példa arra, hogy egy igazán jól szervezett vállalat nagyságától függetlenül is képes lehet gyorsan és szakszerűen megoldani problémákat” – tette hozzá Tóth Péter.

A Kinizsi Bank a virtuális szolgáltatások fejlesztésénél arra koncentrál, hogy az ügyfelek a bankfiókok meglátogatása nélkül bárhonnan (telefonon, laptopon vagy más IT-eszközön keresztül) képesek legyenek minél több banki szolgáltatást igénybe venni. A jövőben is erre a területre szeretnének nagy hangsúlyt fektetni, amelyben az Invitel segítségére is számítanak.

Még lehet pályázni az InnoMax Díjra

Az InnoMax Díjra innovációkkal, üzleti fejlesztésekkel pályázhatnak azok a vállalkozások és intézmények, amelyek az Invitel valamely szolgáltatását innovatív módon felhasználva értek el eredményeket. Nem kizárólag szolgáltatás- vagy termékfejlesztéssel lehet pályázni, a lényeg az üzleti innováció.

A díjra meghosszabbított határidővel március 10-ig lehet nevezni a www.invitel.hu/innomax oldalon három kategóriában: 5–19 fős, 20–69 fős és 70 fő feletti munkatársat foglalkoztató vállalatok indulhatnak a versenyben. (x)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik