Üzleti tippek

Áldás vagy átok a franchise?

Sipos Anikó
Sipos Anikó

gazdasági újságíró. 2013. 02. 06. 12:26

Akik nem tartják be a játékszabályokat, azok nagyot bukhatnak, a szabálykövetőknek viszont kedvezhet a hálózatépítés.

Korábban a témában:

A franchise szemléletében, gyakorlatában és a két fél kapcsolatában is felfedezhető a kényszer. Ez a negatív kifejezés viszont itt mégis pozitív jelentést hordoz – állítja Haraszti Mihály vállalkozásfejlesztési szakértő.

Persze világosak az utak, és egyértelműek a teendők a független cégeknél is, de ott mégis opcionális, hogy a tulajdonos kitűz-e célokat vagy fejleszt-e olyan üzleti modellt, amely a tervek megvalósítására alkalmas. A cégvezetők sokszor azzal küszködnek, hogy nem tudják, mit is kell tenniük a siker érdekében. A franchise-nak viszont feketén-fehéren megvannak a játékszabályai. „A megvalósítás az elején korántsem egyszerű, hiszen a kiszabott úton végig kell menni, közben nincs se jutalom, se eredmény. Egy független vállalkozás elvegetálhat a „futottak még” kategóriában. A franchise viszont nem ismer ilyen kompromisszumokat. Itt csak a mindent vagy semmit alternatívák léteznek” – vázolta a szakértő.

Ha sikerre visz, miért buktak bele?

Haraszti Mihály szerint a magyar hálózatok problémái vagy bukása legtöbbször arra vezethető vissza, hogy a rendszertulajdonosok nem voltak tisztában a kényszerpályákkal. Vagy azon kevesek, akik legalább elvileg tudták a törvényszerűségeket, azok sem tartották be maradéktalanul a szabályokat. „A franchise nagyvonalúan képes megjutalmazni azokat, akik tiszteletben tartják a logikáját, de kegyetlenül megbünteti a szabályszegőket” – tette hozzá.

Muszáj eladásra dolgozni

Ha a megosztott iparágakban (idetartoznak a kereskedelmi, szolgáltató, vendéglátó és feldolgozóipari cégek) kizárólag újabb és újabb egységek létesítésével lehet növekedni, akkor nincs más út, mint a hálózatépítés. Ha nincs elegendő erőforrás a saját lánc kiépítéséhez, akkor más vállalkozók bevonására lesz szükség. Ha pedig nincs más út, mint a franchise, akkor úgy kell az üzleti modellt kidolgozni, hogy az eladható legyen az újonnan csatlakozók számára is. Haraszti Mihály szerint ez a kényszerpálya első állomása, ami egyben a minőségi munka kényszere is.

A franchise-fejlesztés komoly kockázatának számít, hogy visszafordíthatatlan változásokat indít el a cégen belül. Ez viszont elengedhetetlen ahhoz, hogy más vállalkozásokat is saját magába tudjon integrálni. A kötelező körök közé tartozik még a stratégia és az üzleti modell kidolgozásának kényszere, valamint a tulajdonos és az átvevő közötti kölcsönös siker kényszere is. Ezekről hamarosan a folytatásban olvashat.

Még több hálózat – Olvassa el korábbi cikkeinket is!

Hogyan birkózhat meg a hipermarketekkel a fűszeres?

Üzleti öngyilkosság lehet a költözés

A sikeres cégek is könnyen bajba kerülhetnek

Keravill, Azúr, Közért – ismerős?

Egyedül senkik vagyunk a piaci hajszában?

A szélhámosok hamar belebuknak a franchise-ba

Haraszti Mihály évtizedek óta foglalkozik a kis- és közepes vállalkozások növekedésével, és a franchise hazai szakértője. Hét egyetemen és főiskolán tanított, könyveket, tanulmányokat és cikkek százait publikálta. Honlapja, a franchisemegoldások.hu évek óta elismert szakmai forrásnak számít.

vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

Megszólalt Havas Henrik

Kommentek

Miniature figures near Bitcoin physical coin. Futures on Bitcoins increased by more than 20% after their American debut on the Chicago Cboe Futures Exchange.  (Photo by Manuel Romano/NurPhoto)
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.