Üzleti tippek

Itt az élelmiszeradó második fele

szupermarket (szupermarket, )
szupermarket (szupermarket, )

Megint fizetniük kell az élelmiszertermelőknek és a kereskedőknek.

2013. január 31. a befizetési határideje a 2012. évi élelmiszerlánc-felügyeleti díj második részletének – hívja fel a figyelmet a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (NÉBIH). Ezt az adót lényegében minden gyártónak, szolgáltatónak és kereskedőnek fizetnie kell, akinek bármi köze van az élelmiszerhez.

A felügyeleti díj második részletét a NÉBIH 10032000-00289782-30006016 számú elkülönített fizetési számlájára kell utalni. Az előző időszakban több ügyfél is tévesen a NÉBIH normál számlaszámára teljesítette a fizetést. Az elkülönített számlára kizárólag az élelmiszerlánc-felügyeleti díj utalása lehetséges, ezért arra igazgatási szolgáltatási díjra (például húsvizsgálati díj, kisparcellás fajtakísérleti díj, laborvizsgálati díj stb.) vonatkozó utalást NE indítsanak – kéri a hivatal.

A 2013. évi felügyeletidíj-bevallás elkészítésére 2013. április 1-jétől nyílik lehetőség. Ezen időpontig kizárólag a 2012. évi élelmiszerlánc-felügyeleti díj bevallása esetleges pótlását tehetik meg az online rendszerben.

Az előző bevallási időszak tapasztalatai azt mutatták, hogy az ügyfelek sok esetben nem a megfelelő számlaszámra teljesítik fizetési kötelezettségüket. Emellett továbbra is komoly problémát jelent a bevallási felületen a megfelelő módon történő adatszolgáltatás. Az utalás közlemény rovatában mindenképp fel kell tűntetni az aktuális bizonylatszámot, és a bevalló adószámát vagy adóazonosító jelét.

A zökkenőmentes ügyintézés érdekében a NÉBIH felügyeleti díj ügyfélszolgálata munkanapokon, hivatali ügyintézési időben megnövelt létszámmal áll ügyfelei rendelkezésére.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik