Üzleti tippek

Malév-ügy: békebíró lenne a kamara

Durbák Ildikó
Durbák Ildikó

2012. 02. 10. 16:37

A Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara (BKIK) felajánlotta a segítségét a fővárosi vállalkozásoknak a Malév-ügyben.

Korábban a témában:

A BKIK békéltető testülete segítséget nyújt budapesti illetékességű vállalkozásainak a Malév-csőd kapcsán felmerült károk rendezésében, a vállalkozások jogainak érvényesítésében – áll az FN24-nek eljuttatott közleményükben.

A vállalkozások permegelőző lehetőségként fordulhatnak a BKIK mellett önállóan működő Budapesti Békéltető Testülethez (BBT). Az itt lefolytatott eljárás során a testület egyezséget próbál meg elérni a vállalkozás és a Malév között. Amennyiben a légitársaság elfogadja a tanács döntését, akkor az ügy rendeződik, és az eljárást nem kell bírósági útra terelni.

A békéltető testület eljárása ingyenes. A közlemény szerint az esetek döntő többségében 90 napon belül megszületik a döntés. Az eljárás megindításának feltétele, hogy a vállalkozás a légitársasággal közvetlenül megkísérelje az ügy rendezését. Amennyiben nem sikerül megegyezniük, abban az esetben a vállalkozás a BBT-hez fordulhat jogorvoslatért.

A károsultak írásban nyújthatják be panaszukat a BBT honlapján, postán (levelezési cím: 1253 Budapest, Pf.10.), személyesen (1016 Budapest, Krisztina krt. 99. III. emelet 310.), e-mailen (bekelteto.testulet@bkik.hu) vagy faxon (+361 488 2186).

vissza a címlapra

Ajánlott videó mutasd mind

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.