Üzleti tippek

Értekezlet és prezentáció a felhőben [X]

Az Office 365 szolgáltatáscsomagban elérhető Lync vállalati kommunikációs szoftveren keresztül meglehet, hogy a jövőben többet fogunk prezentálni üzletfeleinknek, mint személyesen.

Az internet-alapú kommunikációs megoldások vitathatatlan előnye, hogy két, vagy több ember összekötéséhez a már kiépített infrastruktúrának – magának az internet hálózatnak –köszönhetően nincs szükség hosszas utazásokra, ezáltal az egyes megbeszélések, vagy konferenciák költsége töredékére csökkenthető az eddigiekhez képest.

Egészen mostanáig szinte kizárólag nagyvállalatok számára léteztek olyan költséges megoldások, melyekkel biztosítani lehetett azt, hogy valós időben összekössünk kettő, vagy több cégen belüli, vagy azokon átívelő kapcsolatot úgy, hogy azok nemcsak egyszerűen beszélgetni tudjanak, hanem egyéb önkifejező informatikai eszközökhöz is nyúljanak a konferencia során, mint például prezentáljanak egymásnak a világ két végéről.

Az Office 365 felhőszolgáltatáshoz járó Lync ugyanis az egyes számítógépekre való telepítés során nem csinál mást, mint összeköti a felhasználókat oly módon, hogy őket egy egyszerű emailben történő értekezlet, vagy megbeszélés értesítéssel képes bekapcsolni olyan konferenciabeszélgetésekbe, A helyi számítógépekre telepített Lync szofverrel az „Értekezlet most” menüpontra kattintva a rendszer valamennyi, akár eddig még csak emailt küldött, vagy már a névjegyalbumba rendezett kontaktunk összes attribútumában keres, így gyakorlatilag mindenki egyszerűen meghívható, akivel már legalább egy emailt váltottunk.

Az egyes beszélgetésekhez mellékleteket csatolhatunk, illetve a beszélgetések során pár kattintással lehetőségünk van képernyőnk, program, Powerpoint, vagy fájl megosztására is, melynek köszönhetően egy prezentációba való bevonás játszi könnyedséggel elvégezhető. Mindezek mellett lehetőség van a beszélgetés közben szavazások indítására is: a Lync ezen funkciójával pár pillanat alatt létrehozható és kiértékelhető egy csoportos szavazás végeredménye, melyet a rendszer valós időben ki is értékel, az egyes szavazók anonimitásának megőrzése mellett. Amellett, hogy a Lync alapvetően kétirányú kommunikációra lett kitalálva, lehetőségünk van az egyes beszélgetésekkor elnémítani a többi résztvevőt, illetve természetesen a hang kommunikáció mellett webkamerán keresztül is folyhat a diskurzus.

Az egyes beszélgetések közben jegyzetelésre, illetve rajztáblán keresztüli kommunikációra is van lehetőség: így azok sem maradnak le a csoportos távoli kommunikáció élményéről, akik a flipchart-ot részesítik előnyben a képekkel, videókkal, egyéb multimédiás anyagokkal színesebbé és figyelemfelkeltőbbé tehető prezentációkkal szemben.


Ajánlott videó

Olvasói sztorik