Üzleti tippek

Újabb haladék a Vegyépszernek

A bíróság jóváhagyta a Vegyépszer csődvédelmének meghosszabbítását, így a társaság egy év haladékot kapott, hogy rendezze pénzügyi helyzetét.

A hitelezők után a Fővárosi Bíróság is jóváhagyta a fizetési haladékot a Vegyépszer Hungáriának. A társaságnak 365 napja van, hogy rendezze pénzügyi helyzetét, azaz 2012. május 14-ig csődvédelem oltalma alatt áll. Seprényi Sándor vezérigazgató a Gazdaság.hu-nak korábban úgy nyilatkozott, hogy ha a bíróság is rábólint a haladékra, igyekeznek visszatérni a piacra. Nem olyan nagyságrendben, mint korábban, de egy kisebb mérnöki-fővállalkozói cégként képesek lesznek pályázatokon indulni.

A Vegyépszer Hungária tavaly rekordméretű, 9,5 milliárd forint veszteséggel zárt, árbevétele 7,7 milliárd forint volt. Egy évvel korábban a cég 22 milliárdos forgalom mellett 207 millió forint nyereséget ért el. Tavaly kötelezettségállománya 29,4 milliárd forintot tett ki, saját tőkéje 287 millió forint volt. A társaság székhelye továbbra is egy zalai faluban, Szentgyörgyvölgyben van bejelentve.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik