Üzleti tippek

Ugranak a családok a nyulakra

Sokezer család szeretné elkezdeni a nyulászkodással való ismerkedést egy meghírdetett program nyomán.

Több, mint négyezer család szeretne Nyúl-ni a munkáért. Az ország 235 településérõl nyújtották be kérelmûket, a Zika és a Nagyhajmási Gazdaszövetkezethez, akik a rászoruló családoknak kínálnak nyulászkodási lehetõséget. A szervezõk, csak 200 családnak tudják biztosítani a térítésmentesen a nyulakat, a nyúlketreceket, a tenyészanyákat és bak nyulat, az elméleti és gyakorlati képzést, az oktatási segédanyagokat, a kezdõ vakcinázást, a nyulak kezdeti tartásához szükséges takarmányt és eszközöket is.

Ehhez képest összesen 4282 család szeretett volna nyulakat tenyészteni. A szervezõk szerint nehéz lesz a döntés, hogy ki legyen az a kétszáz család, akiknek odaadják a nyulakat. Az hogy milyen szempontok alapján dönt majd a bírálóbizottság még nem derült ki.

Szinte minden megyébõl pályáztak, a legnagyobb érdeklõdést azonban Baranya, Borsod-Aba­új-Zemplén és Hajdú-Bihar megye mutatta. Ezen kívül a határon túlról is érkeztek pályázatok, Lázári, Szárazberek, Sándorhomok, Nagypeleske, Kispeleske, Kissár, Gyimesbükk településekrõl.

Csúvár Zsolt, a Nyúl-unk a munkáért program szervezõbizott­ságának elnöke elmondta: Örülünk, hogy az ország szinte minden pontjára eljutott a hír és számos család gondolta úgy, hogy megpróbál egy lépéssel közelebb kerülni ahhoz, hogy javítson életkörülményein”. A pályázók területi bontásban.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik