Üzleti tippek

Beteg a családban

A legtöbben nem tudjuk, hogy milyen nehézségekkel kell szembenéznie azok a családoknak, amelyben tartósan beteg valamelyik családtag.

Nem sokat ismerünk, hallunk arról, hogy milyen módon birkóznak meg ezek a családok a mindennapi akadályokkal, miként és hogyan alkalmazkodnak a kialakult helyzethez.

Ha gyermekről van szó különösen nehéz a helyzet, mivel ez lelkileg is jobban megterhel mindenkit. A család életét képes teljesen megváltoztatni, főleg akkor, ha 24 órás gondviselést igényel a kis beteg. A család rugalmassága nagymértékben csökken, és gyakori, hogy az egyik szülő elköszönhet vágyaitól, karrierjétől. A sok lelki teher mellett az anyagi terhek is jelentősen megnőnek.

Leginkább az anya szorítja háttérbe terveit és gyakori, hogy a fizetése is kiesik, mivel 24 órás ápolás mellett nem tud munkát vállalni. A speciális diéták, extra higiénia betartása is nehéz feladat, mind időben, mind energiában. A folyamatosan orvosi vizsgálatok, terápiák anyagi kötöttségeket is jelentenek, emellett a különféle orvosi segédeszközöket is biztosítani kell, hogy élhetőbbé tegyük gyermekünk és saját életünket. Akár speciális ágyra, tolókocsira, szakápolóra, külföldi orvosi segítségre vagy rehabilitációra is szükség lehet.

Ha gyermekünk mozgássérült, nem elég megvenni hozzá a tolókocsit, ugyanis a lakást is akadálymentesíteni kell, hogy azt használni tudja. Ez egy teljes lakásátalakítást igényel, mivel nem elég a küszöböket megszüntetnünk. A villanykapcsolókat, a lépcsőket és fürdőszobát is igény szerint kell átalakítani.

Egy átlagos magyar család a felmerülő költségeket aligha tudja előteremteni, ami kétségbeejtő helyzetet szülhet. Ezért is érdemes már a családalapításnál felkészülni a váratlan eseményekre.

Az Allianz Életprogramok testreszabott megoldást nyújt számunkra, így biztosítva nyugalmunkat. Megtakarításainkat befektetésként is használhatjuk, így még profitálhatunk is belőle. A „Babaváró” Életprogram kiegészítő biztosítás már a magzati korban megköthető, amely egy egyedülálló lehetőség. Nincs kockázatelbírálás, korlátozás a kort illetően és széleskörű védelmet ad a szülő és a gyermek számára – a megszületés után is. A különféle kiegészítő biztosítások teljes körű megoldást nyújtanak az egész családnak, hogy gond esetén ne kelljen anyagi helyzetünk miatt aggódni.

További információk!

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik