Üzleti tippek

40 év felett is biztonságban tudhatjuk születendő gyermekünket

Manapság a gyermekvállalás időszaka gyakran későbbre tolódik, mint néhány évtizeddel ezelőtt. A nők a gyermekvárás előtt karriert építenek, dolgoznak, hogy megteremtsék a legjobb feltételeket születendő gyermekük számára.

40 év felett is bátran vállalnak gyermeket a párok, bár ilyenkor valamivel több kockázattal kell számolniuk.

Elsősorban a koraszülés és a vetélés veszélye merülhet fel, másodsorban pedig a genetikai, illetve fejlődési rendellenességek lehetnek gyakoribbak egy bizonyos kor felett. A kockázat tehát jóval magasabb, de természetesen számtalan nő szült és szül egészséges csecsemőt 40 év felett is.
A betöltött 35. életévtől ezért sokkal kiterjedtebb és szigorúbb orvosi vizsgálatokkal segítik a jövendőbeli édesanyákat. Boholy-mintavétellel a 8-12. hét között, vagy a 16. hét körül magzatvízből végzett kromoszóma vizsgálattal az életkor miatt leginkább fenyegetést jelentő rendellenességek is kimutathatóak. A késő szülés leggyakoribb genetikai veszélye a Down-kór is ezekkel a vizsgálatokkal zárható ki. Nem hagyhatjuk azonban figyelmen kívül, hogy minden méhen belüli diagnosztizálásnak korlátai vannak, így 100%-os szűrés nincs.

Mivel a sikeres teherbeeséshez hosszabb időre lehet szükség mint, a fiatalabb nőknél vagy esetleg mesterséges megtermékenyítést kell igénybe venni a terhesség kialakulásához, így az ikerszülések is gyakrabban fordulnak elő a későn szülő nők esetében.

40 év felett is biztonságban tudhatjuk születendő gyermekünket 1

Az Allianz Babaváró program azonban minden jövendőbeli szülő számára elérhető, és hosszú távú biztonságot nyújt a családnak. A magas kockázat mellett is biztonságban tudhatják a szülők születendő gyermeküket.
A Babaváró fedezet szolgáltatást nyújt azokra a még születés előtt diagnosztizált vagy
veleszületett rendellenességekre, amelyek legkorábban a várandósság 8. hetében állapíthatóak meg, ezért a fedezetet a betegségek orvosi megállapíthatóságának időpontja előtt meg kell kötni.

• Nincs kockázat elbírálás, nem kell egészségi nyilatkozatot
kitölteni.
• Nincs korlátozás a belépési kort illetően.
• A Babaváró fedezet teljes költsége három évig kerül levonásra,
ezután a költség minimálisra csökken.
• Ikerszülés esetén külön költség nélkül vállalják az összes gyermek biztosítását.
• Megkötése egyszerű, csak ki kell választani a standard Életprogram mellé a Babaváró fedezetet.

További információk

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik