Üzleti tippek

Okostelefonok szivárogtatják a vállalati titkokat

Az okostelefonok egy helyen tárolják minden üzleti és személyes információnkat, az adatok megszerzéséhez pedig elegendő lehet, ha csak néhány percre nincs nálunk a készülék. Ebben a helyzetben életmentő segítséget nyújthat a Microsoft hosztolt szolgáltatásként kínált irodai szoftvercsomagja.

Nyilvánvaló, hogy a kontaktok listája és a levelezés általában a legdrágább kincsünk. Elvesztése komoly problémákat okoz, és gyakran a helyreállításra, vagyis az információk újbóli begyűjtésére sincs lehetőség. Sokan mégis valamilyen mobil eszközön tartják ezeket a kritikus információkat, hogy azok mindig kéznél legyenek, ám ez a megoldás a legkevésbé sem biztonságos.

Az Office 365 online irodai csomagban az Outlook Online levelezőprogramhoz is hozzájutunk, amely az Exchange Online-on tárolja fontos adatainkat, kapcsolatainkat és levelezésünket. Az okostelefonok a szolgáltatás egyik komponense, az ActiveSync segítségével szinkronizálják levelezésük tartalmát az Outlookkal, ennek köszönhetően pedig több adatvédelmi trükköt is bevethetünk.

Titoktartó telefonok

Az ActiveSync szolgáltatás a levelezés mellett azt is lehetővé teszi, hogy különböző házirendeket kényszerítsünk a telefonokra. Beállíthatjuk, hogy mobil eszközünk PIN kódot kérjen, amikor valaki hozzá akar férni. Így nem kell aggódnunk a kíváncsiskodók miatt, amikor mondjuk egy tárgyalás szünetében néhány percre az asztalon hagyjuk a telefont. A készülék ráadásul törölheti is a levelezést, amikor valaki háromszor egymás után hibásan adja meg a biztonsági kódot. Ennél is fontosabb, hogyha elveszítjük az eszközt, akkor az Outlook egy másik beállításával a következő szinkronizáláskor minden adatot törölhetünk a készülékről.

Ezek természetesen csak az illetéktelen érdeklődők számára vesznek el, mi magunk továbbra is mindenhez hozzáférhetünk az Office 365 megfelelő szolgáltatásainak segítségével. A havi díjas Office 365 csomag megvásárlásával nem csak biztonságos tárhelyhez jutunk, amely földrajzilag is elosztottan tárolja feltöltött adatainkat, de a Microsoft rendelkezésre állási garanciája azt is biztosítja, hogy adatainkat éjjel-nappal elérhessük.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik