Üzleti tippek

Office 365: hónapok óta nem láttunk spamet

A Microsoft online levelezőszolgáltatásával nem kell rendszeresen takararítanunk a fölösleges hírleveleket, és az sem fordulhat elő, hogy a kéretlen üzenetek miatt nem kapunk meg egy valóban fontos emailt.

Minden cégnek fontos az elektronikus levelezési rendszer biztonsága, különösen, ha webáruházat üzemeltet, vagy a levelezéssel összefüggő egyéb üzleti tevékenységet végez. A temérdek kimenő és beérkező email mellett nem ritkák a támadások, a kéretlen üzenetek, vagy éppen a vírusok küldésének és fogadásának lehetősége sem. Az Exchange Online szolgáltatás ezekre a problémákra biztosít kielégítő megoldást, havonta egy presszókávé áráért.

Az Office 365 csomag szolgáltatásai révén nem kell attól sem tartanunk, hogy az elektronikus levelezés a versenytársak kezébe juthat. A pályázati dokumentumokra, a fejlesztési tervekre vagy a projektötletekre a többszörös szűrő és víruskereső motorokat tartalmazó Microsoft Forefront Online Protection for Exchange vigyáz.

A HTTPS protokoll használata azonban csak a kezdet a biztonságos internetelérés érdekében. Az Exchange Online szolgáltatással nem kell rendszeresen a kéretlen levelek törlésével bajlódnunk, és az sem valószínű, hogy óvatlanul valamilyen vírust telepítünk a gépünkre. Bármikor, bárhol nyugodtan olvashatjuk az üzeneteinket vagy küldhetünk újakat, akár okostelefonunkról is. Mi több, a nagyvállalati szintű biztonság megtakarítással jár, hiszen a megbízható elektronikus levelezéshez nincs szükség teljes vagy félállásban foglalkoztatott rendszergazdára sem.

Hatékony védelem

A levelezés védelmét a Microsoft világszínvonalú adatvédelmi szolgáltatása garantálja. Az emailek biztonságáért a nap 24 órájában, a hét minden napján a legfrissebb, vírus és levélszemét elleni programok felelnek. A Microsoft biztonsági szolgáltatása magában foglalja a rendszeres biztonsági értékelést, a folyamatos ellenőrzést és a behatolás-észlelési mechanizmusokat is. Nem kell állandóan fölösleges üzeneteket olvasnunk és törölnünk, a kéretlen üzenetek pedig nem idézhetik elő, hogy ne jusson el hozzánk egy-egy fontos email.

Az ingyenes levelezőfiókok hátránya, hogy kevés tárhelyet nyújtanak az adatok tárolására, azonban annál több levélszeméttel kell megküzdeniük a felhasználóknak. A Microsoft Exchange Online szolgáltatása ezzel szemben a 25 gigabájtos fiókok mellett abszolút biztonságos és spammentes levelezési rendszert biztosít, ráadásul akár 25 megabájtos fájlok küldését is lehetővé teszi. A Microsoft Outlook 2010 vagy 2007 segítségével az Outlook összes funkcióját biztonságosan használhatjuk, függetlenül attól, hogy hol kapcsolódunk az internetre.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik