Üzleti tippek

Változások a Mol vezetésében

Áldott Zoltán, a Mol kutatás-termelés üzletág ügyvezető igazgatója június 1-jével megválik ettől a posztjától, hogy teljes kapacitásával a horvát INA igazgatóságának elnöki feladatait lássa el, a divízió vezetői feladatkörét pedig Fasimon Sándor veszi át, aki előtte a magyar cég június 1-jével megszűnő ellátás és trading szervezetét vezette - közölte a Mol Nyrt. a BÉT honlapján.

Fasimon Sándor kutatás-termelés ügyvezető igazgatóként az
executive board-nak (EB) is tagja lesz, Áldott Zoltán pedig tagja marad.

Áldott Zoltán pozíciója mellett feladatul kapta, hogy dolgozza ki a Mol-csoport déli régiójára, a horvát, szlovén, montenegrói és bosnyák piacokra vonatkozó stratégiát, azok felügyeletének koncepcióját.

Az új downstream divízión belül a termékelőállítás és kereskedelem új ügyvezető igazgatója június 1-jétől Kelemen Béla lesz – áll a közleményben.

A petrolkémia új igazgatói és egyben a TVK Nyrt. új vezérigazgatói tisztét június 1-jétől Pethő Zsolt tölti be, míg a korábbi stratégia és üzletfejlesztés szervezet igazgatója, Galácz Ábel a downstream divízión belül a kereskedelem szervezet új igazgatója lesz.

A Mol stratégia és üzletfejlesztés szervezete június 1-től kettéválik: a vállalati üzletfejlesztés szervezet vezetője Bacsa György lesz, a stratégia elemzés és tervezést magába foglaló stratégia szervezetet pedig Péntek András fogja irányítani.

A szervezeti változást követően az igazgatóság valamint a felügyelőbizottság tagjain kívül június 1-jétől Hernádi Zsolt, egyben az igazgatóság elnöke, Molnár József, egyben igazgatósági tag, Világi Oszkár, egyben igazgatósági tag, Áldott Zoltán, Fasimon Sándor, Horváth Ferenc, Simola József minősül vezető állású személynek. Fasimon Sándor tulajdonában jelenleg 10 000 Mol részvény van – közölte a Mol.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik