Üzleti tippek

Office 365: minden okostelefonnal megy

A Microsoft SharePoint Workspace Mobile alkalmazás hasznos segítőtárssá válhat az okostelefonunkon, amikor útközben támadnak fontos és munkatársaink számára is hasznos ötleteink, amelyeket érdemes mihamarabb megosztani.

Ilyenkor csak el kell indítanunk az alkalmazást, és máris hozzáférhetünk például az iránymutatásokat és ötleteket tartalmazó OneNote fájlunkhoz. Ebbe bele is írhatjuk ötleteinket, amelyek így azonnal eljutnak mindenkihez, hogy akár abban pillanatban hasznosítsák őket. Nem kell órákat várnunk, mire egy számítógép közelébe kerülünk, hogy emailt küldjünk külön-külön minden érintettnek. A szolgáltatás persze más helyzetekben is nagy hasznunkra válhat, amikor számítógépünktől távol tartózkodunk, ám rendelkezésünkre áll egy okostelefon. A Workspace Mobile segítségével ugyanis bármely Share Point oldalon tárolt Office fájlhoz hozzáférhetünk, és szerkeszthetjük azt.

A Microsoft SharePoint Workspace Mobile alkalmazás lehetőséget ad továbbá a SharePoint 2010 oldalon tárolt Microsoft Office dokumentumok megnyitására, módosításra és mentésére is. A SharePoint 2010 oldalon nem csak megtekintésre, de közös munkára is megoszthatunk Office dokumentumokat, amelyek elérését szintén a Workspace Mobile teszi lehetővé.

Bárhol, bármilyen eszközzel

A Microsoft Office-alkalmazásokhoz készült Mobile Viewer szoftverekkel böngészőbarát mobiltelefonon is olvashatjuk a Windows Live szolgáltatásban elhelyezett Microsoft PowerPoint- és Microsoft Word-fájlokat. Ugyancsak megtekinthetjük a PowerPoint-, Word- és Microsoft Excel-fájlokat az olyan szervezeteknél, ahol egy SharePoint 2010-alapú webhelyen telepítették és konfigurálták a Microsoft Office Web Apps alkalmazásokat. Az Office Mobile Viewer szoftverek használatával a mobiltelefon böngészőjéből férhetünk hozzá az Office Web Apps alkalmazásokhoz. Útközben ráadásul akkor is tájékozódhatunk egy jelentésről, vagy véleményezhetünk egy fontos bemutatót, ha mobilkészülékünkön nincs telepítve a Microsoft Office Mobile 2010 megfelelő alkalmazása.

Az Office Mobile Viewer szoftvereket jelenleg a következő környezetek támogatják: Windows, BlackBerry, iPhone, iPod Touch, Android, Nokia S60, valamint a Japán szolgáltatásokat tartalmazó telefonok, többek között a docomo, a SoftBank, valamint a KDDI au telefonjai. Látszik tehát, hogy az Office Mobile Viewer a hazánkban jelenleg használt okostelefonos operációs rendszerek gyakorlatilag teljes palettáját támogatja.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik