Üzleti tippek

Windows Intune: kényelmes rendszerfelügyelet távolról

A számítógépekkel rendelkező vállalatok rendszergazdái jól ismert, fárasztó munkát végeznek. Licenckezelés, segítségnyújtás, folyamatosan változó hardver- és szoftverkörnyezet... Mindezt persze egyetlen felületen, akár távolról is kezelhetjük.

A Windows Intune olyan érzetet kelthet, mintha rendszergazdánk mindegyik gép mellett ott állna egyszerre: vírust keres, segítséget nyújt, rendszert frissít, miközben a gépen dolgozó kolléga ebből semmit sem vesz észre. Az eredmény? Kevesebb probléma és az a megnyugtató tudat, hogy munkatársaink számítógépének felügyeletéről és védelméről magas színvonalon gondoskodnak.

Egységesen, mindenhol

Már a több szobában elhelyezett megannyi számítógép esetében is gondot okozott, hogy mindegyiken telepítsük az operációs rendszer aktuális frissítéseit, és azzal is tisztában legyünk, hogy milyen gépekről van szó, melyikben milyen alkatrészek dolgoznak, és milyen rendszerek, szoftverek futnak rajtuk. A Windows Intune egységes, webes felületen mutat meg mindent a csatlakoztatott kliensgépek állapotáról. Teljes hardver- és szoftverleltárat készít, és ezeket a változások esetén frissíti, így egyetlen lépés nélkül pontosan megismerjük az összes PC-t – még azokat a notebookokat is, amelyeket nem csak az irodában használnak.

Ugyanígy megoldhatjuk, hogy a biztonsági okokból kiemelkedően fontos frissítéseket ne egyenként telepítgessük a gépekre, hanem egyszerre, központilag kerüljenek fel mindenhová. Ezáltal abban is biztosak lehetünk, hogy egyetlen, véletlenül kifelejtett gépen sem marad semmilyen sebezhetőség vagy kiskapu.

Add ide az egered!

A Windows Intune akkor is nagy segítséget nyújt, ha valamelyik számítógép meghibásodik, vagy a felhasználó találkozik valamilyen problémával. Ilyenkor nem kell többé odaszaladnunk a gépéhez, ami különösen nehézkes, ha több telephelyen dolgoznak a kollégák, és az érintett számítógép jó pár kilométerrel arrébb működik. A Windows Intune-nal egyszerűen, távolról csatlakozhatunk a problémás PC-hez, és akár teljesen át is vehetjük fölötte az irányítást. A rajta dolgozó kolléga pedig hátradőlve figyelheti, ahogy az egerét távolról irányítva megoldjuk a gondokat, vagy egyszerűen megmutatjuk neki, hogy legközelebb hová kell kattintania.

A szoftverszolgáltatás része a kliensgépek vírusvédelme is, amelyet szintén a központi, Silverlight alapú webes konzolon követhetünk figyelemmel. Itt azonnal értesítést kapunk bármiről, amire oda kell figyelnünk, legyen szó egy fontos frissítés telepítésének szükségességéről vagy más beavatkozásokról.
A Windows Intune ráadásul kifejezetten rugalmasan kezelhető abban a tekintetben is, hogy nem kell előre megvennünk semmit a használatához: könnyen tervezhető, a felhasználók száma szerinti, havi díjas konstrukcióban működik.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik