Üzleti tippek

IT üzemeltetési költségek csökkentése szoftverszolgáltatásokkal

Az interneten keresztül elérhető, többek között szövegszerkesztővel, táblázatkezelővel, levelező és videokonferencia-eszközökkel felszerelt Office 365 egy presszókávé árába kerül naponta. Ez lényegesen kevesebb, mint a szoftverek dobozos ára, ráadásul nem csak a beszerzendő programokon spórolunk, de a hardveren, az energiafogyasztáson, a hűtésen és az irodai helyen is.

A Microsoft vállalatméret szerint testre szabható szoftverszolgáltatási csomagjának legszembetűnőbb előnye a kiszámítható és rugalmasan alakítható költségszerkezet. Havonta körülbelül 1500 forintért egy átlagos irodai dolgozó minden tevékenységéhez megfelelő szoftveres támogatást kap, amit bárhonnan elérhet internetes kapcsolat és egy böngésző segítségével.

Az Office 365 igénybevételével azonban nem csupán a Microsoft Office, a SharePoint Online, az Exchange Online és a Lync Online alkalmazásokat kapja meg a cég, hanem felmentést is nyer más számlák kifizetése alól.

Sokféle megtakarítás

A havi díjas megoldás nagy előnye a hagyományos szoftvercsomagokkal szemben, hogy a vállalkozásnak nem kell törődnie a háttér-infrastruktúra biztosításával, a telepítéssel és a folyamatos frissítéssel. Így például nem kell belső embert foglalkoztatni az installálások, frissítések és egyéb informatikai rutinfeladatok elvégzésére: a Microsoft mindezt távolról, automatikusan és folyamatosan végzi.

A vállalkozásoknak saját szerverre sincs szükségük az adatok tárolására és a programok kezelésére, hiszen a szolgáltatás keretében biztonságos tárhely, valamint a szükséges háttér-infrastruktúra is rendelkezésre áll. Ennek megfelelően a helyi szerver áramellátása, hűtési költségei, és nem utolsó sorban helyigénye sem jelentkezik a szoftverszolgáltatást igénybe vevő cégeknél.

Minden olcsóbb lesz

A fenti költségtételeket a kisebb cégek hajlamosak alábecsülni, mert nem azonnal és nem minden esetben elkülöníthető formában jelentkeznek. Ilyen például az áramfogyasztás, amely a teljes céges számlába épülve érkezik. A valóságban azonban egy szerver áramfogyasztása szünetmentes megoldással, hűtéssel körülbelül 180 ezer forintot tesz ki évente, és ebben még nincs benne a hardver ára vagy a szerver működtetéséhez szükséges szoftverek licencköltsége sem.
Elgondolkodtató adat, hogy kizárólag az elektromos fogyasztáson akkora összeget spórolhat meg egy vállalkozás, ami önmagában elég rá, hogy egy 6-8 főt foglalkoztató cég teljes gárdáját ellássa a Microsoft Office 365 professzionális szoftverszolgáltatási csomagjával. Számoljunk tehát utána, és válasszuk az olcsóbb, biztonságosabb, folyamatosan elérhető megoldást!

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik