Üzleti tippek

Miért jó, ha az iroda a felhőben van

Első látásra is feltűnő, hogy a hagyományos szoftvervásárlás rugalmatlan, költséges és korlátozottan használható megoldás, helyette sokkal praktikusabbak lehetnek a szoftverszolgáltatások.

Manapság egyre többen döntenek úgy, hogy cégüknél a dobozos, helyben telepített szoftverek helyett igény szerint használható szoftverszolgáltatásokra váltanak. A trend nem a véletlen műve, hiszen a konstrukció számos előnnyel jár a vállalkozások számára. Most ezek közül gyűjtöttünk csokorba 5 konkrét okot, amiért megéri szoftverszolgáltatásokat használni.

Pénz beszél!

A világszintű gazdasági válság után nem is kérdés, hogy a költségtényező a választás egyik legfontosabb szempontja. Az Office365 kínálatából egy kisebb cég például minden dolgozóját képes ellátni a szükséges megoldásokkal (levelezés, dokumentum-megosztás, videokonferencia stb.) annyiért, mint amennyi egy helyben tárolt kisebb szerver üzemeltetési költsége lenne. Azaz maga a hardver és a dobozos szoftver költsége még bele sem került a szoftverszolgáltatásokkal szemben lévő serpenyőbe, mégis egyértelmű, mi éri meg jobban.
A szolgáltatásként igénybe vehető levelezés, a csoportmunka és a többi megoldás azt eredményezi, hogy a vállalkozásoknak pontosan annyit kell fizetniük, amennyi szolgáltatásra, funkcióra éppen szükségük van. A hektikus piaci környezetben ez a fajta rugalmasság létfontosságú lehet a forráshiánnyal küzdő cégek működésében.

Csak egy pár kattintás

Azt is érdemes felhozni a szoftverszolgáltatások előnyei között, hogy az íróasztal mögött ülve, néhány kattintással bővíteni, változtatni lehet őket. Ha például egy hirtelen kapott megrendelés miatt időszakosan kétszeresére kell emelni a dolgozók számát, ehhez az Office365 segítségével informatikai oldalról is pillanatok alatt alkalmazkodni lehet.

Iroda a nappaliban

A szoftverszolgáltatások nagy előnye, hogy az irodából kilépve sem szakadunk el a bent megszokott lehetőségektől, információktól. Okostelefonról, táblagépről, otthoni számítógépről ugyanúgy biztonságosan elérhetők a szükséges funkciók és adatok, ami időt és erőforrásokat spórol a vállalatnak, a munkatársak pedig zökkenőmentesen dolgozhatnak távmunka keretében.

Mivel akár egy fő számára is elérhető a szoftverszolgáltatás, a legkisebb vállalkozások is ugyanazt a professzionális szoftverkörnyezetet és kiszolgálást kapják az Office365-öt használva, mint a Microsoft nagyvállalati ügyfelei.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik