Üzleti tippek

Épül a napelemgyártó üzem Komlón

Letették a Solar Energy Systems Kft. mintegy 1,2 milliárd forintból épülő napelemgyártó üzemének alapkövét Komlón.

A magyar tulajdonú cég november végétől 108 dolgozó foglalkoztatásával az úgynevezett fotovoltaikus napelemek három termékcsaládjának gyártását tervezi.
Elsősorban német piacra termel, működéséből évente 4 millió eurós árbevételt remél.

A cég november végéig a komlói ipari parkban, egy hektáron építi fel 1400 négyzetméteres, 16 megawatt kapacitású üzemét, amelyben 108 dolgozóval, modern amerikai-japán technológiával végzi villamos energia előállítására szolgáló 140, 230, valamint 270 watt teljesítményű fotovoltaikus napelemek gyártását.

A 2008-ban alakult Solar Energy Systems Kft. Magyarországon a harmadik, napelemek gyártására létrejött magyar tulajdonú vállalkozás, és működéséből évente 4 millió euró bevételt remél. Termékeiket elsősorban a német piacra szánják.

Vajda László, a cég szóvivője korábban reményét fejezte ki, hogy a napenergia hasznosítása iránti igény Magyarországon is erősödni fog a jövőben. Ennek köszönhetően egyre többen telepítik majd a villamosenergia-költségeket és az áramszolgáltatónak való kiszolgáltatottságot csökkentő környezetbarát napelemes rendszereket.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik