Üzleti tippek

Beindulhat a fűnyíró a közmédiában

admin
admin

2011. 04. 13. 19:07

A közmédiumok szakszervezetei visszautasítják a szerdán kiderült tervezett létszámleépítést, amelyről szerintük korábban szó sem volt.

A Közmédiumok Szakszervezeteinek Fóruma (KSZF) közleményében a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) vezérigazgatójának szerdai kijelentéseire reagált, mely szerint az év végéig “érdemi, lényeges létszámleépítésre kell számítani”. Hozzátette: ez ügyben még egyeztetniük kell a szakszervezetekkel. Kérdésre válaszolva azt mondta, hogy egészen pontosan tudja, mely területeken hány munkavállalót érint a leépítés.

A szakszervezetek “érthetetlennek és megmagyarázhatatlannak” tartják Böröcz István szavait, amikor még a közszolgálati televíziók és a rádió műsorstruktúrája sem készült el. Így pedig az alap sem tudhatja, hogy mit kell előállítania és ahhoz milyen erőforrásokra van szükség – tették hozzá. Hangsúlyozták, hogy a közmédiumok átalakításáról hozott politikai döntést követően az év elején az alap vezetői még arról beszéltek, hogy esetleg egy kisebb létszámleépítésre lehet majd számítani a közmédiumoknál. Most pedig a konkrétumok említése nélkül már egy “érdemi, lényeges létszámcsökkentésről” van szó – hívták fel a figyelmet.
“Egy ilyen típusú döntésnél a szakszervezetek álláspontja szerint fontos e nagy múltú intézményekben felhalmozódott szakmai tudás megőrzése, ami nyilvánvalóan lehetetlen az azt hordozó dolgozók elbocsátása esetén” – fogalmaztak. Emellett viszont hangsúlyozták: támogatják, hogy egy hatékony, modern, “a közszolgálati funkciót a lehető legmagasabb színvonalon ellátó intézményrendszer jöjjön létre”. Olyan létszámmal viszont, amely ezen elvárások teljesítéséhez szükséges – tették hozzá. A Közmédiumok Szakszervezeteinek Fórumának közleményét a fórumot alapító, összesen 11 szakszervezet írta alá.

vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.