Üzleti tippek

Veszélyben a Főkefe működése

Petíciót nyújtanak be Bernáth Ildikó fogyatékosságügyi miniszteri biztosnak a Főkefe Rehabilitációs Ipari Nonprofit Kft. érdekképviseleti szervezetei az 1,3 milliárd forintos állami forráscsökkentés miatt - írta a Magyar Nemzet.

A cég 3525 megváltozott munkaképességű dolgozót foglalkoztat. A költségtámogatás drasztikus csökkentése veszélyezteti a működést. A lap idézi a dokumentumot, ami szerint már megszűnt a kétműszakos munkarend és több területen csökkentették az óraszámot.

Szabó György ügyvezető igazgató a Magyar Nemzetnek nyilatkozva arról beszélt, hogy ha szűkösen is, de fenn tudják tartani a termelést. Szeretnének olyan tevékenységeket bevonni, amelyek nyereségesek lehetnek.

A Magyar Nemzet szerette volna megtudni a szociális államtitkárság álláspontját az ügyről, “ám egyelőre nem kaptunk választ kérdéseinkre ” – olvasható a lapban.

Az újság felidézi, hogy a parlament előző nyolc évi kormányzati intézkedéseit vizsgáló albizottság a Főkefe tevékenységével is foglalkozik, ugyanis Szűcs Erika (MSZP) szociális minisztersége idején kiemelt támogatásokban részesült.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik