Üzleti tippek

Leköszönt a TV2 “balhés” főszerkesztője

Távozik a TV2-től Rényi Ádám marketing- és kommunikációs igazgató, a 40 milliós játszma főszerkesztője.

A műveltségi műsor a napokban annak nyomán kapott különös figyelmet, hogy Schmitt Pál köztársasági elnök által elkövetett helyesírási hibákra vonatkozó feladványt szerepeltetett. Rényi a szokatlanul “aktuális” kérdések magyarázatul azt nyilatkozta, pont emiatt vették be a műsorba a helyesírási kérdéseket, politikai szándék nem állt mögötte.

Frissítés 18.00: csak a TV2 kommunikációs vezetői posztját adta fel Rényi Ádám. Az fn.hu-nak elmondta a játékért már tavaly óta felel és esze ágában sincs abbahagyni egy futó produkciót. Mint hangsúlyozta egyébként nem is kereste senki a Schmitt-ügyeben.

Rényi kinevezése – a mediapiac.com oldal szerint – része volt annak a nagyobb átszervezésnek, melyet Simon Zsolt tavaly októberben érkezett vezérigazgató eszközölt a kereskedelmi televíziós piac második számú szereplőjénél. A szakember anno a TV2-nél kezdte tévés pályafutását, de dolgozott a Viasat3, a Playboy és az RTL Klub kötelékében, utóbbinál kommunikációs igazgató volt. Utódja, megbízott marketing- és kommunikációs igazgatóként Rendes Zoltán, a csatorna kreatívvezetője lesz.

A Rényi hivatalos TV2-ős sajtóközleménye szerint: “Már korábban is szakítani akartam a televíziós kommunikációval, de nem tudtam nemet mondani a TV2-nek. Rá kellett jönnöm, hogy nekem már más szektorban van a helyem. Simon Zsolt vezérigazgatónak és csapatának sok sikert kívánok a TV2 megerősítéséhez” – nyilatkozta a távozó vezető.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik