Üzleti tippek

Ausztriába megyünk cukorért

Ausztriában is nagy mennyiségben vásárolnak cukrot a magyarok - írta szerdán internetes portálján az osztrák rádió.

A magyarok „megrohanták” a burgenlandi üzleteket, hogy bevásároljanak cukorból – fogalmazott az ORF Burgenland. Egy kismartoni (Eisenstadt) raktáráruházban arról számoltak be, hogy az elmúlt két hétben a magyar vevők minden nap „kiürítik” a polcokat. Sokan akár tonnaszám is vásárolnának kristálycukrot, de kiskereskedelmi forgalomban 20-30 kilogrammnál többet nem lehet venni. Attól nem kell tartani, hogy hiány alakul ki cukorból Ausztriában – írta az ORF.
Az egyik nagy élelmiszer-kereskedelmi láncnál 65 eurócent (175 forint) körül van egy kilogramm kristálycukor ára Ausztriában – tapasztalta az MTI bécsi tudósítója. Szombaton a Népszava adott hírt arról, hogy kilogrammonként 300 forintra kúszott a cukor kiskereskedelmi ára az elmúlt hetekben. A termék hiánycikk a világpiacon is, ezért a szakemberek szerint az év hátralévő részében tovább drágul.

Ajánlott videó

Fél évszázada egy addig nem sokra tartott, huszonnyolc éves bokszoló, Ken Norton úgy elverte Muhammad Alit, hogy a vesztes favoritnak eltört az állkapcsa. A győztes nehézsúlyú mindössze 50 ezer dollárt kasszírozott váratlan diadala után. Aztán még kétszer megmérkőzött Alival, harmadszorra már az 1973. március 31-én kapott pénz harmincszorosáért.
Ha azt gondoljuk, hogy a gyerekeink az iskolapadból kikerülve a XIX. századba lépnek ki, akkor ez a jelenlegi oktatási rendszer kiváló, hiszen nagyjából egy két évszázaddal ezelőtti világra készíti fel a fiatalokat – nyilatkozta a 24.hu-nak Balogh Péter (Petya), a Cápák között című üzleti showműsor alapembere. Interjú.