Üzleti tippek

Beruházásba kezd a Hajdu

Egy év alatt közel kétmilliárd forinttal növelte árbevételét a Hajdu cégcsoport, amely több mint 200 millió forintos beruházássorozatba kezd a közeljövőben - írta a Világgazdaság.

Az idén kezdődő sorozat révén ipari parkká válhat a gyárterület egy része, ahova újabb cégek betelepülése várható. A következő két évben elsősorban az energiaellátás megújítása lesz soron. A legnagyobb összeget, mintegy 170-190 millió forintot az elektromos hálózat – a transzformátorállomástól a kapcsolószekrényekig terjedő – teljes cseréjére szánja a vállalat. Ezt követi – az anyagiak függvényében – az ivóvíz-gerinchálózat cseréje, a biológiai és az ipari szennyvíztisztító felújítása.

A területen működő hét vállalat a 210 hektár valamivel több mint tizedét használja. Mint a vezérigazgató elmondta, előbb a terület egy 58 hektáros részét kívánják ipari parkká nyilváníttatni, amely a későbbiekben – igény szerint – több mint 210 hektárosra is bővíthető.

A Debrecen és Nyíregyháza között lévő téglási telephely mindenben megfelel az ipari parkokkal szemben támasztott elvárásoknak, mert saját iparvágánya, úthálózata, villamosenergia-, távhő- és ivóvízellátása, szennyvíztisztítója van.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik