Üzleti tippek

Pert vesztett az Auchan

admin
admin

2011. 02. 18. 17:41

A Fővárosi Ítélőtábla másodfokon elutasította az Auchan fellebbezését, és helyben hagyta az elsőfokú ítéletet az IPM magazinnal szemben indított perben. Az újság azt állította, hogy az Auchan mérgezett ásványvizet árusít. Az Auchan szerint a bíróság a szabad véleménynyilvánítás kategóriájába sorolta az IPM magazin közlését.

A másodfokon eljáró bíróság helyben hagyta a Fővárosi Bíróság elutasító ítéletét az Auchan Magyarország Kft. helyreigazítási kérelmét illetően, és megállapította, hogy az IPM 2010. szeptemberi számában a „Hogyan került arzén az ásványvizekbe?” című cikkben valós tényeket közölt – tájékoztatott az IPM. A bíróság kijelentette, hogy a magazin nem állított valótlant azzal, hogy az Auchan Magyarország Kft. illetve beszállítója felrúgva a jogszabályi előírásokat egy arzénnal szennyezett kútból nyeri az ásványvizet. Ezzel az Auchan, és beszállítója a ceglédi Germán Zrt. komoly veszélynek tette ki vásárlói egészségét hosszú időn keresztül – állítja az IPM.

Az Auchan ezzel szemben azt közölte, hogy a bíróság immár másodfokon azzal utasította el az Auchan Magyarország helyreigazítási kérelmét, hogy “az IPM által leírtak a szabad véleménynyilvánítás körébe tartoznak”. Az Auchan közleménye megjegyzi, hogy a felek még nem kapták meg írásban az ítéletet.
Az IPM közleménye emlékeztet arra, hogy a magazin munkatársai 2009. decemberében és 2010. márciusában az Auchan áruházakban vásárolt Auchan Super Aqua ásványvizekben a határértéket kétszeresen meghaladó mennyiségű, mérgező arzént, sőt az egyikben higanyt is találtak. Az értékeket több akkreditált laboratóriumban megmérték, valamint azok hitelességét három független, igazságügyi élelmiszerbiztonsági szakértő tanulmányban is igazolta.

Gillemot Katalin, az Auchan Magyarország Kft. kommunikációs igazgatója a közleményben közölte, „már többször leszögeztük: minden egyes szállítmány esetében független, akkreditált laboratórium által végzett vizsgálatok előzik meg a forgalomba hozatalt. Ezeknek a laboratóriumi vizsgálatoknak az eredményei egyértelműen bizonyítják, hogy az Auchan SuperAqua ásványvizek minden szempontból, teljes mértékben megfelelnek az előírásoknak”.

Az IPM közleménye szerint a rendőrség tovább folytatja a nyomozást az Auchanban talált rossz minőségű, mérgező termék forgalomba hozatala ügyében.

vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.