Üzleti tippek

Felszámolást kezdeményeztek a Tesco ellen

admin
admin

2011. 02. 02. 16:37

Felszámolási eljárást kezdeményezett a Tesco-Globál Áruházak Zrt. ellen a cég 13 gépkocsivezetője, valamint a Kereskedelmi Dolgozók Független Szakszervezete (KDFSZ). A kezdeményezést a cég minden alapot nélkülözőnek tartja.

A szakszervezet közleményében ismerteti: a Tesco az úgynevezett frissáru-kiszállítást végző mintegy 220 gépkocsivezetőjének több száz millió forinttal tartozik. Közülük egyelőre 18-an szólították fel a vállalatot az elmaradt pótlékok kifizetésére, és 13-an kezdeményeztek a társaság által elismert rendelkezésre állási díj miatt felszámolási eljárást. A szakszervezet szerint a társaság három évre visszamenőlegesen tartozik a rendelkezésre állási díjak kifizetésével. Ezen felül követelik a társaságtól a rendelkezésre állás ideje alatt elrendelt munkavégzésért járó rendkívüli munkavégzésért járó díjukat is.
Emellett több munkavállaló sérelmezi, hogy 7 hónap alatt több mint 500 órát túlórázott, még sem fizetnek neki. Egyikük szintén felszámolási eljárást kezdeményezett a céggel szemben, amely két ügyvédi felszólításra sem reagált, noha a követelést nem vitatta – teszi hozzá a közlemény. A szakszervezet információi szerint a bíróság január 21-én küldte ki a kereskedelmi cégnek a felszámolás megindításáról az értesítést. A Tescónak az értesítés kézhezvétele után 8 napon belül kell reagálnia. Amennyiben nem fizet, úgy a bíróság megállapítja a fizetésképtelenségét és megkezdődik a mintegy 128 milliárd forint jegyzett tőkéjű cég felszámolása – mutatott rá a KDFSZ közleményében.

A Tesco minden alapot nélkülözőnek minősítette a kezdeményezést. Közölték: „a vállalat 200 hivatásos sofőrje közül mindössze 20 jelezte, hogy tárgyalni kíván a bérstruktúra és az ehhez kapcsolódó kifizetések kapcsán. A tárgyalások jelenleg is folyamatban vannak, és a Tesco arra törekszik, hogy minden érintett fél megelégedésére szolgáló megoldás szülessen”.

vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

THE ASSASSINATION OF GIANNI VERSACE: AMERICAN CRIME STORY "The Man Who Would Be Vogue" Episode 1 (Airs Wednesday. January 17, 10:00 p.m. e/p) -- Pictured: Edgar Ramirez as Gianni Versace. CR: Jeff Daly/FX
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.