Üzleti tippek

Az Emfesz rendezte a tartozásait

admin
admin

2011. 02. 02. 12:09

Rendezte tartozásait az Emfesz, és most folynak az elszámolások a partnerekkel - közölte Góczi István, a gázkereskedelmi cég ügyvezetője.

Azok a problémák “megszűntek” amelyek miatt a Magyar Energia Hivatal 2011. január 13-án felfüggesztette a társaság gázkereskedelmi engedélyét. Góczi István hozzáfűzte: “kifizettük a gázkereskedelmi piacon az elszámolást végző KELER felé fennálló mintegy 1,5 milliárd forint tartozásunkat és ezzel megszűnt a jogalapja a KELER által korábban indított felszámolási eljárásnak. Ugyancsak rendeztük az FGSZ Földgázszállító követelését is. Az FGSZ-szel még kisebb problémák megoldása folyik, de a 2010. évet lezártuk.”

Az ügyvezető jelezte: változatlanul fennáll a Pomázi Csaba cégcsoportjával szemben 19,427 millió dollár (jelenlegi árfolyamon 3,84 milliárd forint) követelés, azaz ennyivel tartozik az Emfesznek a Dunacent Kft., az ENERGOTT Kft., az Alfa-Nova Kft., illetve a Szegedi Hőszolgáltató Kft. Góczi István elmondta azt is, hogy a fogyasztóktól mintegy kétmilliárd forintot kellene behajtani, mint lejárt követelést, míg a le nem járt követelések összege 6-8 milliárd forint.

Az energiahivatal január 13-tól számítva 60 napig várja az Emfesz “sorainak rendezéséről” szóló dokumentumokat, a kereskedelmi engedélyt csak a feltételek teljesítése után kaphatja vissza a gázkereskedő cég.

A 300 ezer lakossági, 300 önkormányzati, 1100 intézményi fogyasztóval, hatezer kis- és közepes vállalkozással és több száz ipari céggel gázellátásra szerződött Emfesz további tevékenységéről Góczi István annyit mondott: “ezen még dolgozunk”.

Az Emfesz ügyvezető igazgatója beszámolt arról, hogy ügyfélpanaszokról nem tudnak. Az Emfesz és az ügyfeleket átvevő szolgáltatókkal van adategyeztetési probléma, mert a szolgáltatóknál sok a téves adat. Ezek rendezése azonban már nem az ügyfelek dolga.

vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

2871252 06/13/2016 US soldiers during a stop of the US armed forces in Riga in the course of the Dragoon Ride II of the Saber Strike-2016 international exercise. Taisija Voroncova/Sputnik
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.