Üzleti tippek

Már nem vonzó az offshore cég

Szinte slágercikk volt idehaza az utóbbi években az offshore cég, ám mostanra egyre kevesebben fognak efféle vállalkozásba. Sőt sokan egyszerűen felszámolják offshore társaságukat - írja a Magyar Nemzet.

A lapnak nyilatkozó szakemberek szerint ez egyfajta fordulat része: míg az előző években a magas adók miatt a honi üzletemberek igyekeztek külföldre, most a tavaly nyár óta meghozott adóügyi intézkedések nyomán a külföldiek tekintgetnek Magyarországra.
sziget

Visszaesett az offshore cégalapítások száma, napjainkban itthon jóval kevesebb offshore társaságot hoznak létre, mint egy esztendővel ezelőtt – mondta a lapnak az offshore cégek közvetítésével foglalkozó Forming International Kft. ügyvezetője. A folyamat okát Hidvégi János egyértelműen az adócsökkentésben látja. Szerinte a tízszázalékos társasági adó és a 16 százalékos osztalékadó igen kedvező.

Aki itthon szeretne gazdasági tevékenységet folytatni, most már – az iparűzési adó ellenére is – jól járhat, ha hazai és nem offshore társaságot alapít – érvelt a szakember, majd megemlítette: az utóbbi időben negatív hírverés övezte az offshore cégeket.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik