Üzleti tippek

Bővül a National Instruments Debrecenben

Új, sorrendben a hetedik gyártósor kezdte meg a működését a National Instruments (NI) debreceni gyárában, a félmilliárdos beruházást hétfőn avatták fel az üzemben.

Ábrahám László, az NI Hungary Kft. ügyvezető igazgatója a beruházásról elmondta: a hetedik és a tavasszal telepítésre kerülő nyolcadik gyártósor összesen egymilliárd forintba kerül, amihez 200 millió forint állami támogatást nyertek.

A jelenleg 1100 dolgozót foglalkoztató cég ezzel kinőtte a debreceni ipari parkban lévő telephelyét, ezért megkezdték a termeléshez közvetlen nem kapcsolódó 80 munkatárs átkötöztetését egy helyi bérleménybe – tette hozzá.

A különféle mérőeszközöket, vezérlő berendezéseket, jelátalakító áramköröket gyártó debreceni üzemben több mint 2000 féle termék készül, naponta 3-4 új termék gyártása indul el – mondta el Ábrahám László.

Az amerikai tulajdonú cégről – tőzsdei vállalat lévén – az igazgató csak annyit árult el, hogy termelése évi 15-20 százalékkal nő, és árbevételük 18 százalékát kutatás-fejlesztésre fordítják. Debrecenből – mivel ott működik a vállalat európai és amerikai elosztó központja – több mint ötven országba szállítják a termékeket – fűzte hozzá.

Ábrahám László és Eged Bertalan irodavezető bejelentette: a texasi központú NI úgy döntött, hogy Budapestre telepíti európai rendszermérnöki központját, amely néhány hete megkezdte tevékenységét a fővárosban.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik