Üzleti tippek

Meghátrál a válságadó elől a Lukoil

admin
admin

2010. 12. 29. 16:37

A válságadó miatt visszaadja üzemanyag-nagykereskedelmi engedélyét a Lukoil magyarországi leányvállalata, a Lukoil Magyarország Kft. Nincs szó kivonulásról, a kúthálózatukat megtartják - nyilatkozta Denis Ryupin ügyvezető a Nol.hu-nak.

A Lukoil Magyarországon elsősorban a magyarországi üzemanyag-kiskereskedelemben vesz részt, amelyet leginkább közel száz töltőállomásuk jelképez ezt a fő tevékenységüket egyáltalán nem kívánják feladni– hangsúlyozta Ryupin. A piaci félreértések elkerülése végett leszögezte: töltőállomásaik megmaradnak, ügyfeleiket továbbra is a megszokott feltételekkel szolgálják ki.

Az üzemanyag-nagykereskedelmi piacon a Mol mellett a Lukoil kisebb szereplőnek számított. Az ügyvezető számokat nem kívánt közölni, de megemlítette, hogy jelentős részben importáltak a Lukoil romániai finomítójából, és sokszor vásároltak az – elvben legnagyobb versenytársuknak számító – Mol-tól is. Döntésüket azzal indokolta, hogy a nagykereskedelem fenntartása a tevékenységre kirótt válságadó miatt egyértelműen veszteségesnek mutatkozott, kedvező kilátás nélkül. Az ügyvezető ugyanakkor nem zárta ki, hogy adott esetben visszatérnek erre a piacra is.
Mindemellett leszögezte, hogy 2010-re vonatkozólag befizették mind a nagy-, mind a kiskereskedelmi tevékenységük után járó válságadót. Határozottan kijelentette, hogy a vállalat minden tekintetben betartja a törvényeket.

Azokat a vissza-visszatérő piaci pletykákat, miszerint a veszteségek miatt kiskereskedelmi águk – vagyis kúthálózatuk – eladását is fontolgatnák, határozottan cáfolta a Nol.hu-nak Denis Ryupin. (A Lukoil az utóbbi években éppenséggel kivonuló hálózatok felvásárlásával növelte jelentősen töltőállomás-piaci részesedését.) Kétségtelen – jegyezte meg -, hogy 2011-re sem túl kedvezőek az általános gazdasági helyzetből fakadó nyereségkilátásaik. Kiskereskedelmi üzletáguk pedig “a válság óta érvényes túlélő üzemmódban” marad – fogalmazott a Lukoil magyarországi leányvállalatának ügyvezetője.

vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

A Piramis gameshow díszlete

Újabb furcsaság a TV2-n A Piramisban

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.