Üzleti tippek

Megalakult a Magyar Turisztikai Holding Zrt.

Az SCD Group 75 százalékos és az Arago Holding Zrt. 25 százalékos tulajdoni hányadával, mintegy 50 milliárd forintos vagyonnal megalakult a Magyar Turisztikai Holding (MTH) Zrt.

A legnagyobb magyar turisztikai társaság jön létre az SCD Group Zrt. idegenforgalmi portfóliója és a Hunguest Hotels Zrt. egyesítésével, a megalakulásakor mintegy 50 milliárd forintra becsült vagyonnal rendelkező Magyar Turisztikai Holding (MTH) a kereskedelmi szálláshelyeken regisztrált vendégéjszakák mintegy 10 százalékát tudhatja magáénak – jelentette be Jászai Gellért, az MTH alapítója, az SCD Group elnöke sajtótájékoztatón Budapesten.

Gránitz János az Arago vezérigazgatója hozzátette: az MTH opciós vételi jogot szerzett a Hunguest Hotels Zrt. szavazó részvényei 99,6 százalékának megvásárlására. Az Arago a Hunguest Hotelsben lévő tulajdoni hányadából 33 százalékot ad át a Jászai Gellért által alapított és tulajdonolt MTH Zrt.-nek, amely ezért saját részvényeinek 25 százalékával fizet. Jászai Gellért a korábban az SCD Grouphoz tartozó Balatontouristot és a Fly Balaton repülőteret, valamint a Balaton Fejlesztési Programot vitte be a társaságba.

Az MTH jövő év őszéig opciós jogot szerzett arra, hogy az Arago maradék szavazati jogát, valamint a további Hunguest Hotels tulajdonosok tulajdonrészét, illetve szavazati jogát kivásárolja összesen 66,5 százalék erejéig. Ezzel Jászai Gellért az MTH-ban 99,6 százalékos szavazati jogot szerez, miközben vételi joga van az Arago-nak átadott 25 százalékos MTH-részesedés visszavásárlására is.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik