Üzleti tippek

Egymillió részvényt adott dolgozóinak a Magyar Telekom

A Magyar Telekom több mint egymillió darab saját részvényt osztott ki a munkavállalói részére - közölte a cég a Budapesti Értéktőzsde honlapján csütörtökön.

A társaság saját részvényeinek száma a korábbi 1,5 millió darabról 419 ezer darabra csökkent december 15-én. A távközlési vállalat 2010. szeptember 29-én jelentette be, hogy munkavállalói részvényjuttatási programot indít, amely kiváltja, és egyenértékű lesz a 2010-re elkülönített 1,5 százalékos idei béremelésnek megfelelő célprémium kerettel.

A program célja, hogy elősegítse a tulajdonosi és munkavállalói érdekek harmonizációját valamint, hogy erősítse a lojalitást és a tulajdonosi szemléletet a kulcsfontosságú dolgozók körében. Pénzügyi szempontból a részvényjuttatás kedvezőbb a 1,5 százalékos béremelésnek megfelelő célprémium keret kifizetésénél, mivel előnyösebb a szabad cash flow-ra gyakorolt hatása – közölte a Magyar Telekom korábban. A részvényeket 2012 év végéig nem lehet értékesíteni, azonban osztalék kifizetésre már addig is jogosultak.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik