Üzleti tippek

Lendületben a magyar hadiipar

Új néven és új tulajdonosi struktúrával működik 2011-től a vezető magyar hadiipari cég. A Milipol Zrt. eddig sikerrel modernizálta az AK gépkarabélyt, és az általa fejlesztett géppuskatorony is nemzetközi sikert aratott.

Magyarország vezető hadiipari kereskedelmi társasága 2011-et új néven és tulajdonosi szerkezettel kezdi: Székely Herbert tulajdonába került a Combat Kereskedelmi Kft 100 százalékos üzletrésze. A cég 2011 januárjától Milipol Zrt. néven folytatja működését.

Az alapítók egyike még 2004-ben megvált a társaságbeli üzletrészétől, míg Wéber János az akkori megállapodásnak megfelelően biztosította az átmeneti időszakban a folytonosságot. Az elmúlt évek fejlesztéseinek köszönhetően a társaság megtöbbszörözte árbevételét és biztosította vezető pozícióját a hazai piacon.

E mellett a magyarországi hadiipar egyes szereplőinek bevonásával sikeres fejlesztéseket hajtott végre, melyek eredményeként több exportképes terméket állított elő. Ezek között külön kiemelésre érdemes az AK gépkarabély modernizációja, mely kategóriájában ma a világon legnagyobb számban rendszeresített eszköz. A prototípusok elkészítése után decemberben megkezdődött a sorozatgyártás, NATO megrendelés alapján. További 23 000 darab gépkarabély modernizálására vonatkozó szerződés vár aláírásra az első negyedévben. A társaság 2009-es fejlesztése az a páncélozott géppuska torony is, amely sikerrel vizsgázott háborús övezetben. Ennek köszönhetően 200+ darabos megrendelés válik valóra a 2011/12-es években.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik