Üzleti tippek

Vitatkozik a Danone a hatósággal

admin
admin

2010. 12. 08. 21:45

A Danone vitatja az Európai Élelmiszer-biztonsági Hatóság (EFSA) megállapításait a Danone Actimellel kapcsolatban.

A Danone tájékoztatása szerint az EFSA arra a következtetésre jutott, miszerint a Danone Actimel termékével kapcsolatos, 2009 augusztusi beadványának megállapításai nem elegendőek ahhoz, hogy egyértelműen, ok-okozati összefüggésben alátámasszák a cég állítását a termékről. A gyártó beadványában azt állította, hogy a termék fogyasztása esetén csökken a kockázata a Clostridium difficile baktérium bélben való jelenléte okozta hasmenésnek azoknál az idős embereknél, akik antibiotikum terápiában részesülnek. A Danone Kft. közleményben tájékoztatott anyavállalatának álláspontjáról.

A Danone hangsúlyozza: a hivatkozásként használt klinikai kutatást független brit kutatók végezték saját kezdeményezésükre, kórházi körülmények között. Az eredményeket a British Medical Journal tudományos szaklap is közölte 2007. június 29-én – érvelnek.

A Danone az ügy kapcsán ismét felveti, hogy tisztázni szükséges az EFSA értékelési folyamatait, pontosítani a vizsgált termékekre vonatkozóan a tudományos bizonyítékok kellő alátámasztásához megfelelő kritériumokat, s az elmúlt években elvégzett klinikai tanulmányok eredményeit is figyelembe kell venni. Ezeket az észrevételeket megtették az EFSA ez év december 2-i találkozóján is – teszik hozzá.

A Danone közölte: a szabályozásnak megfelelően 30 napon belül be fogja nyújtani a saját álláspontját támogató érveit az EFSA-nak.

A Danone Tejtermékgyártó és -forgalmazó Kft.-nél külön is hangsúlyozták: az EFSA részére 2009-ben benyújtott Danone-állítást jelenleg nem használják kommunikációjukban, és nem is tervezték felhasználni azt semmilyen, a fogyasztóknak szánt kommunikáció területén. Ez az állítás ugyanis erősen tudományos és csak jól behatárolható körben, egészségügyi szakemberek által értékelhető.

A cég kiemelte: az EFSA véleményének nincsen semmiféle hatása a társaság fogyasztóknak és a nagyközönségnek a termék kapcsán szóló jelenlegi kommunikációjára, és természetesen nem érinti az eladásokat sem.

vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

Nyíregyháza, 2016. december 27.
Vásárlók egy telekommunikációs üzletben a karácsony utáni leárazás idején Nyíregyháza egyik bevásárlóközpontjában 2016. december 27-én. Az ünnep után megkezdődött az üzletekben a hagyományos év végi leértékelés.
MTI Fotó: Balázs Attila

Jobban élünk, mint tíz éve

Nyíregyháza, 2016. december 27.
Vásárlók egy telekommunikációs üzletben a karácsony utáni leárazás idején Nyíregyháza egyik bevásárlóközpontjában 2016. december 27-én. Az ünnep után megkezdődött az üzletekben a hagyományos év végi leértékelés.
MTI Fotó: Balázs Attila
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.