Üzleti tippek

A láthatatlan magyar milliárdos

admin
admin

2010. 11. 23. 10:47

Rehus Ernő az egyik legjobban rejtőzködő milliárdos magyar üzletember. A Figyelő csütörtöki számában megkísérli bemutatni a leginkább buszcégekben „utazó” vállalkozó cégbirodalmát.

A buszos szakma jól ismeri, és milliárdos buszvállalkozónak tartja Rehus Ernő velencei üzletembert, aki azonban semmilyen tisztséget nem visz a hozzá sorolt cégekben. A Figyelő úgy tudja, hogy az elmúlt évtizedben több hazai és külföldi busztársaságot irányított a háttérből, ismerői ingatlan- és idegenforgalmi cégeket is tulajdonítanak neki, ám a társaságok tulajdonosi struktúrájában vagy menedzsmentjében soha nem bukkan fel.

A vállalkozót ugyan a Figyelő sem érte el, de környezetéből, egykori tárgyalópartnerei közül, illetve a buszos szakmából sokan segítették az újságírók munkáját. A hazai és külföldi nyilvános cégregiszterekben fellelhető adatok és háttérbeszélgetések nyomán érhető tetten Rehus Ernő székesfehérvári, pécsi és budapesti aktivitása, miképpen szlovák buszcégek is tartoztak a nevével fémjelzett csoport irányítása alá. Legújabban olyan, offshore szálakban végződő társaságok körül sejthető Rehusék megjelenése, amelyek az elmúlt években nagyon sikeresek voltak a Volán-társaságok járatkiszervezési tenderein.

Az új kormány hadat üzent a lenyomozhatatlan hátterű cégek megbízásának, és egyelőre szünetelteti a járatkiszervezési szerződéseket, de vajon valóban transzparenssé tehető-e a magyar közösségi közlekedés?

További részletek a Figyelő csütörtökön utcára kerülő számában olvashatók.

vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

Budapest, 2016. február 26.
A Microsoft informatikai világcég magyarországi székháza az egykori óbudai Gázgyár területén létesült Graphisoft parkban, a főváros III. kerületében.
MTVA/Bizományosi: Jászai Csaba 
***************************
Kedves Felhasználó!
Ez a fotó nem a Duna Médiaszolgáltató Zrt./MTI által készített és kiadott fényképfelvétel, így harmadik személy által támasztott bárminemű – különösen szerzői jogi, szomszédos jogi és személyiségi jogi – igényért a fotó készítője közvetlenül maga áll helyt, az MTVA felelőssége e körben kizárt.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.