Üzleti tippek

Csendes lesz a részvénypiac

A tőzsdei cégek profitja szerényebb lesz, komolyabb áremelkedés nem várható a BÉT-en - írják a keddi gazdasági napilapok.

Az A kategóriás részvénnyel rendelkező tőzsdei cégek a harmadik negyedévre a bázisidőszakinál bő 6 százalékkal kisebb, 200 milliárd forint körüli összesített adózott eredményről adtak számot – írja a Világgazdaság keddi száma. Az összesített mutató – figyelembe véve a kedvezőtlen külső körülményeket – meglepően jó, ám az elemzők szerint több társaságnál is jelentős összegű egyszeri tételek javították a profitot, ennek tükrében az utolsó három hónapra vonatkozóan már nem lehet a mostanihoz hasonló eredményeket várni.

A Napi Gazdaság keddi számában arról számol be, hogy a tőzsdei szakemberek nem számítanak már komolyabb emelkedésre a magyar tőzsdén. Egyesek szerint az úgynevezett Mikulás-rallyn már túl is vagyunk, ám még ellenkező esetben is korlátozottak a további erősödés lehetőségei. Akik mégis hisznek a nagy drágulás eljövetelében, azoknak is inkább a német, esetleg az amerikai tőzsdén érdemes célpontokat keresniük. Az elemzők egyetértenek abban, hogy a külföldi befektetők körében a magyar piac alulsúlyozottsága a következő hónapokban is fennmaradhat – írja a lap.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik