Üzleti tippek

A HVG eladását fontolgatják

Elképzelhető, hogy értékesíti magyarországi érdekeltségeit is a Pannon Lapok Társasága és a HVG tulajdonosa a német Westdeutsche Allgemeine Zeitung (WAZ) - értesült a Marketing&Média online.

Még nem döntöttük el, hogy eladjuk-e, vagy megtartjuk kelet-európai érdekeltségeinket, ha a feltételek nagyon vonzóak lesznek, akkor feltételezhetjük, hogy akarat is párosul majd az eladáshoz – nyilatkozta Bodo Hombach WAZ-igazgató az osztrák Der Standardnak néhány nappal ezelőtt arra a kérdésére, hogy el szándékozzák-e adni kiadóikat Magyarországon, Horvátországban, Macedóniában és Oroszországban. A WAZ nemrég kivonult Szerbiából és már eladta részvényeit Romániában is – írja a Marketing&Média online.

A jelenlegi helyzettel kapcsolatban Bodo Hombach azt nyilatkozta: ahogy azt hetekkel ezelőtt már jelezték is, felülvizsgálják cégeik működését az érintett régióban, ahogy azt egyébként minden egészséges vállalkozás rendszeresen megteszi stratégiájával várakozásaival kapcsolatban.

A WAZ Magyarországon a Pannon Lapok Társaságán kersztül négy megyei napilapot és egy városi lapot ad ki, a HVG-ben 75 százalékos tulajdonrésszel rendelkezik.

Szauer Péter, a HVG vezérigazgatója megkeresésünkre mindössze annyit mondott: szerinte egy hosszú távú érdekeltségről van szó a HVG esetében, másról nem tud.

Kázmér Judit, a PLT stratégiai ügyvezető igazgatója kérdésünkre azt nyilatkozta, arról, hogy a tulajdonosnak van-e eladási szándéka, nem az ő kompetenciája nyilatkozni.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik