Üzleti tippek

Felszámolnak egy fóliagyárat

Felszámolás alá került a magyarországi autó- és elektronikai gyártóknak, építőipari és mezőgazdasági cégeknek polietilénfóliákat gyártó Mídász Műanyaggyártó Kft. - írta a Napi Gazdaság.

Magyarország egyik vezető fólia csomagolóanyagokat gyártó üzemét áfa nélkül összesen 895,1 millió forintos irányáron hirdette meg felszámolója. A két magyar magánszemély tulajdonában lévő Mídász 1997 óta foglalkozott polietilénalapú fóliagyártással, korábban több mint kilencven, a felszámolást megelőzően mintegy negyven dolgozót foglalkoztatott.

A cég 2007-ben hárommilliárd forint nettó árbevétel mellett 133 millió forint üzemi eredményt ért el, 2008-tól azonban visszaesett a bevétele, eredménye 2009-re 590 milliós mínuszba fordult. A termelést 2009 novemberében állították le.

A Mídász 2007-ben a Gazdaságfejlesztési operatív program keretében 128 milliós támogatást nyert el, amit most a Nemzeti Fejlesztési Ügynökség (NFÜ) visszakövetel, mert a cég már nem tudja teljesíteni a pályázati kötelezettségeit, köztük a projekt befejezését követő három évre vállalt árbevétel-növekmény elérését.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik