Üzleti tippek

BKV-vezérből Mol-vezér?

Szeptember végén, október elején távozik a Mol Nyrt. éléről Hernádi Zsolt elnök-vezérigazgató. Helyét a több állami cég felső vezetői posztját már betöltött Kocsis István veheti át - írta a Világgazdaság. Kocsis István cáfolja a sajtóértesülést.

A hír a napilap közlése szerint már többször fel-felröppent, a Mol-nál érdeklődésükre az ügyben nem nyilatkoztak.

Kocsis István jelenleg a BKV-t irányítja, korábban a Magyar Villamos Művek vezére volt, neve az MVM offshore ügyei kapcsán is szóba került.

„Az MVM-ügy közvetlen előzménye, bizonyos forrásaink szerint kirobbantó oka volt a BKV-botránynak, amiből a 2010-es választási kampány meghatározó korrupciós botránya, az MSZP Mohácsa kerekedett.” Az ügyeket Kocsis István, az MVM volt és a BKV jelenlegi vezérigazgatójának személye köti össze. No meg Hagyó Miklós volt szocialista főpolgármester-helyettesé, akit az MVM-nél lezajlott belső vizsgálat Kocsisra nézve nem túl hízelgő eredményeinek kiszivárogtatása mögött sejtenek.
A MVM-ügy kapcsán mindmáig nem találtak felelősöket – derül ki Bodoky Tamás korábbi, És-ben megjelent, tényfeltáró cikkéből.

Kocsis István, a BKV Zrt. vezérigazgatója közleményben cáfolta azt a sajtóhírt, miszerint őt nevezik ki a MOL elnök-vezérigazgatójává. “Erről a kérdésről ő senkivel sem tárgyalt” – írta közleményében.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik