Üzleti tippek

A Mol kivásárlása még nincs küszöbön

Nem áll küszöbön a Mol 21,1 százalékos visszavásárlása az orosz Szurgutnyeftyegaztól (Surgutneftegas) - írta a Dow Jones a magyar kormány közleményére hivatkozva csütörtökön.

A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium délután eljuttatta az idézett állásfoglalás magyar szövegét, amely szerint a magyar kormányzat a Szurgutnyeftegáz képviselőivel nem folytat erről tárgyalásokat. A szaktárca emlékeztetett 2010. szeptember 8-i állásfoglalásra, amelyben nyomatékosította ezt.

Az NFM megerősítette: Fellegi Tamás magyar-orosz gazdasági kapcsolatokért felelős kormánybiztos, nemzeti fejlesztési miniszter 2010. augusztus 27-i moszkvai látogatása során Viktor Zubkov első miniszterelnök-helyettessel folytatott megbeszélésein szerepelt a Szurgutnyeftegáz Mol Nyrt.-ben lévő 21 százalékos részvénypakettje tulajdonosi bejegyzésének ügye. A megbeszélésen mindkét fél jelezte, hogy a kérdést kiemelt prioritásként kezelik, és az orosz fél felvetette, hogy a téma kerüljön fel a Magyar-Orosz Kormányközi Gazdasági Együttműködési Bizottság soron következő ülésének napirendjére.

A minisztérium azt nem közölte, hogy mikor kerül sor a bizottsági ülésre.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik