Üzleti tippek

Mit vár az államtól Bojár Gábor?

Az idei Figyelő TOP 200 konferencia különleges, klub-jellegű esemény lesz, a legnagyobb magyarországi vállalatok felsővezetőinek zártkörű beszélgetése. Témája az állam szerepének változása a XXI. században. Stéphane Garelli mellett Bojár Gábor, Fodor István, Király Júlia, Kiss Ulrich és Stumpf István ütközteti gondolatait a témában. A vita felvetéseire Matolcsy György nemzetgazdasági miniszter reagál.

Bojár Gábor irányítása alatt a Graphisoft nemcsak multinacionális építészeti, építőipari szoftverfejlesztő és értékesítő céggé vált, hanem immár a világ első 5 AEC CAD vállalata között szerepel a személyi számítógépen futó építészeti, építőipari tervezőszoftverek piacán.

Idén tavasszal egy írásában aggodalmát fejezte ki, hogy félő, hazánk 20 év után visszatér a szocialista mentalitáshoz, amely minden gond megoldását a hatalomtól várja. A magyarok szerinte joggal nem szeretik a szabad versenyt, mert annak csak korrupcióval átitatott hazai változatát ismerik.

Előadásának témája: az állam és a vállalkozások. A kreativitás, az innováció, a vállalkozó kedv erősítése állami ösztönzőkkel. Az adóreform mellett milyen egyéb területeken van szükség a legsürgősebb változásokra ennek érdekében?

Nézze meg, hogy mit gondol Bojár Gábor az állam szerepének újraértelmezéséről!

Olvasói sztorik