Üzleti tippek

Ki lesz a TV2 új vezére?

A Marketing & Média információi szerint már csak két jelölt van harcban a TV2 vezérigazgatói posztjáért, egyikük jelenleg médiaügynökségi vezető, másikuk FMCG multit irányított korábban.

Várdy Zoltán távozásának kora nyári bejelentése után rögtön elindultak a találgatások a lehetséges utódról. Lehetett hallani arról, hogy a német anyacég szívesen látná a TV2 élén Kolosi Pétert, az RTL Klub programigazgatóját, felvetődött Fischer András, az Origo Zrt. korábbi vezérigazgatójának a neve, de a Magyar Rádiótól a nyáron távozott Such Györgyé is.

Úgy tudjuk, hogy a Várdy utódját kereső fejvadászcég komoly tárgyalásokat folytatott Christoph Toninivel, aki jelenleg egy svájci médiavállalat a Tamedia AG alelnöke. Tonini neve ismerősen csenghet, hiszen 2001 és 2003 között a Ringier magyarországi érdekeltségeit irányította. A Marketing & Média információi szerint azonban Tonini némi hezitálás után nemet mondott a felkérésre.

Úgy tudni, hogy a két legesélyesebb jelöltnek Simon Zsolt, a Mediaedge:cia ügyvezetője, és Stefanovszky András, a Procter & Gamble korábbi regionális vezetője számít.

További részletek itt és a Marketing & Média szeptember elsején megjelenő lapszámában olvashatók.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik