Üzleti tippek

Az egykulcsos a legnépszerűtlenebb

Az egykulcsos személyi jövedelemadó bevezetésének a terve a legnépszerűtlenebb a kormányzat gazdaságpolitikai elképzelései közül – derült ki a FigyelőNet nem reprezentatív internetes szavazásán.

A 10 pontos értékelési skálán átlagosan 4,36-ra értékelte az egykulcsos személyi jövedelemadó bevezetésének a tervét a FigyelőNet 6145 szavazatát elküldő olvasója. Ezzel az egykulcsos bevezetése bizonyult a legnépszerűtlenebbnek a kormányzat elképzelései közül. Csak egy hajszálnyival bizonyult közkedveltebbnek egy már lezajlott gazdaságpolitikai történés, az IMF-fel történő tárgyalások megszakadása. Itt arról szavaztak az olvasók, jól tette-e a kormány, hogy nem engedett az IMF-nek. Az átlag 4,65 százalék volt.

A népszerűségi sorrendben a kedvezményes társasági adókulcs (5,62) a következő befutó, s nem meglepő módon a közüzemi díjak emelésére vonatkozó moratórium (5,87) bevezetésével még többen értettek egyet. A bankok közmegítéléséről is árulkodik a bankadó bevezetésének helyeslése (6, 42). A legnépszerűbb intézkedésnek (6,6) az állami vállalatok bértömegének 15 százalékos mérséklése bizonyult, annak ellenére, hogy az intézkedéshez tartozó kontra érv szerint ez nemcsak a vezetők, hanem az alacsonyabb szinten lévő dolgozók elbocsátásával is elérhető.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik