Üzleti tippek

A miniszterelnök haverjai

Ki áll közelebb a kormányfőhöz: Csányi Sándor vagy Simicska Lajos? A Figyelő szerint a kérdésre adott válasz döntheti el, ki a magyar gazdaság legbefolyásosabb szereplője.

A haverfelvételi idő már lejárt – idéz egy véleményt Csányi Sándorról és Simicska Lajosról szóló címlap-összeállításában a Figyelő e hét csütörtökön megjelenő száma. Az idézet pedig arra utal, hogy vajon ki is lehet Orbán Viktor igazi bizalmasa a gazdasági döntéshozók között.

A lap Csányi Sándor, az OTP elnök-vezérigazgatója és Simicska Lajos egykori APEH-elnök befolyásának párba állítása kapcsán arra a megállapításra jut, hogy Orbán és Csányi láthatóan nagyon jó viszonyt ápol egymással, olykor magánprogramokra – elsősorban focimeccsekre – is együtt járnak. Ám az őszinte, mély barátságok inkább a gimnáziumi és egyetemi évek során kötődnek, nem pedig a politikusi pályán. Márpedig Orbánt és Simicskát a székesfehérvári középiskolás évek és a közös egyetemi kollégiumi szoba is összeköti, ami máig hatóan meghatározó jelentőségű személyes kapcsolatot eredményez.

E heti számában a Figyelő egyebek között annak jár utána, hogy a magyar gazdaság e két főszereplőjének befolyását mennyiben határozza meg a miniszterelnökhöz fűződő kapcsolat.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik