Üzleti tippek

Ki a magyar gazdaság legbefolyásosabb szereplője?

Kinevezések és gazdasági döntések sorát alakítja Simicska Lajos volt APEH-elnök, akinek befolyását szinte lehetetlen túlbecsülni. Csányi Sándor is egye erősíti pozícióit: ennek csalhatatlan jele Pintér Sándor belügyminiszteri kinevezése. Csányi vagy Simicska az erősebb? Választ a Figyelő csütörtöki számában találhat a kérdésre.

Simicska Lajos, az APEH egykori elnöke, a Mahir Magyar Hirdető Zrt. vezérigazgatója szűk körben, zárt közegben fejti ki üzleti aktivitását, nyilvános eseményeken ritkán látni. A Figyelő információi szerint mégis lehetetlen túlbecsülni a befolyását a hazai gazdaságban.

Bár a nyár döntő részében nem is bukkant fel Budapesten, mégis személyi kinevezések, a gazdaságot érintő döntések sorát véleményezte. Minden bizonnyal ennek is köszönhető, hogy a rendkívül intenzív változások közben Simicska Lajos üzleti köréhez sorolható üzletemberek sora kapott fontos állami tisztséget. Így a jobboldal fontos háttérembere – aki eddig is nagyon fontos játékos volt a magyar gazdaságban – a megerősödött politikai háttér-támogatással már a magyar gazdaság legbefolyásosabb potentátjai közé sorolható.

A Figyelő e hét csütörtökön megjelenő számának címlap-összeállítása szerint befolyása immár egyértelműen Csányi Sándoréval, az OTP elnök-vezérigazgatójáéval mérhető egy szinten.

Azzal együtt is elmondható ez, hogy Csányi nem csupán szintén megkerülhetetlen szereplő, hanem neki is mintha erősödne a gazdaság – és a sportélet – különböző meghatározó területein a jelenléte. Az eddigi pénzügyi, energetikai, élelmiszeripari érdekeltségek mellett immár ő a magyar labdarúgás első embere is, arról nem beszélve, hogy régi üzleti és személyes bizalmasa, Pintér Sándor a kormányváltás óta az országnak a titkosszolgálatokat is felügyelő belügyminisztere.

A Figyelő e hét csütörtökön az utcára kerülő számában olvasható lesz, milyen úton jutott el a magyar gazdaság két csúcsszereplője oda, hogy ma közöttük dől el, ki az úr a hazai gazdaságban.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik