Üzleti tippek

212 milliárddal tartoznak az APEH-nak

Az adóhatóságnak június végén 1 794 vállalkozás tartozott egyenként több mint 100 millió forinttal, valamint 3 272 magánszemély és egyéni vállalkozó egyenként több mint 10 millió forinttal folyamatosan, 180 napon túl - derül ki az APEH honlapján közzétett adatokból.

Az APEH negyedévente teszi közzé a tartós – a vállalkozások közül a 100 millió forintnál, a magánszemélyek és egyéni vállalkozók közül 10 millió forintnál nagyobb összeggel folyamatosan, 180 napon túl tartozó adósok listáit.

A magánszemélyek és egyéni vállalkozók a 10 milliós küszöbértékkel számolva mintegy 32,7 milliárd forinttal, a cégek a 100 milliós küszöbbel 179,4 milliárd forinttal tartoztak június végén, együttes minimális tartozásuk mintegy 212 milliárd forintra rúgott.

A cégek között továbbra is sok a neve szerint kereskedelmi, szolgáltató társaság, de gyakorlatilag valamennyi ágazat fellelhető. Továbbra is a tartós adósok között van a Hospinvest Egészségügyi Befektetési Zrt. és a Gyöngyösi Kórház Egészségügyi Szolgáltató Kft. Találhatók szállodák (“Andrássy Kúria” Szálloda és Vendéglátóipari Kft. “f.a.”, Cívis Hotels Zrt. “f.a.”), iskola (Kolumbusz Humángimnázium Közgazdasági Szakközépiskola és Kollégium, Etyek), szakszervezet (Magyar Távközlési Ágazati Szakszervezet) és önkormányzat (Nick község) is.

A vállalkozások között most is fellelhető egy csokorra való fura nevű cég, amelyek mind azonos székhelyre (Tatabánya, Komáromi út 31.) vannak bejegyezve, mint például Hasztalan Négyes Kft., Bedőlt Ton Válságban Lévő Kft., Hasitasi Négyes Kft.

A magánszemélyek között ismét felbukkan AKKAD IMAD neve, aki arról híresült el, hogy 2008 decemberében a bírságokat is beleértve több mint 5 milliárd forint tartozással szerepelt az APEH nagy adósok listáján. Továbbra is megtalálható a tartós adósok listáján az énekes Lang Györgyi, a celeb Gáspár Gőző és Gáspárné Balla Beáta neve. S találhatók további családilag eladósodottak is, mint például Csizmadia József és Csizmadia Józsefné (Kisláng), Halász Zsolt és Halászné Pótz Edina (Bácsalmás) vagy például Kolompár László, Kolompár Lászlóné és Kolompár Róbert (Győr).

Ajánlott videó

Olvasói sztorik