Üzleti tippek

Áfacsökkentéssel küzdenek a rákkal

A napkrémek áfájának csökkentéséért küzdenek jótékonysági rákszervezetek és forgalmazók Nagy-Britanniában, hogy csökkenjen bőrrákos megbetegedések egy növekvő száma az országban.

Aggodalmak szerint a nehéz pénzügyi helyzetbe sodródott családok a nyár folyamán épp a káros napsugárzástól védő termékeken spórolnak.

Az áfa mérsékléséért folytatott küzdelem élére a Superdrug drogérialánc állt; a lobbisták azt szeretnék elérni a kormánynál, hogy a termékek forgalmi adója 17,5 százalékról 5-re csökkenjen.

A kampányt két befolyásos intézet, a Cancer Research UK, valamint a Teenage Cancer Trust is támogatta, és több mint 10 ezer magánszemély írta alá a csökkentést követelő petíciót.
A bőrrák a leggyorsabb ütemben előretörő fajtája a ráknak a szigetországban. A 35 év alatti férfiak körében a második legtöbb halálesetért felelős a brit bőrgyógyászati társaság adatai szerint.

Nagy-Britanniában évente 100 ezer embernél diagnosztizálják a betegséget, közülük több mint 2500 hal bele. A bőrrákot 85 százalékban leégés váltja ki, épp ezért megelőzhető lenne, ha az emberek védenék bőrüket, és korán megvizsgáltatnák az aggodalomra okot adó anyajegyeket – hívták fel a figyelmet szakemberek.

Ajánlott videó