Üzleti tippek

Létszámstop a Duna TV-nél

admin
admin

2010. 07. 26. 18:04

Elbocsátásokra, illetve új munkatársak felvételére sem készül A. Szabó Magda, a Duna Televízió ügyvezetői feladatokkal ellátott alelnöke - közölte a televízió hétfőn.

A Duna Televízió közleményében emlékeztet: a Hungária Televízió Közalapítvány kuratóriumi elnöksége 2010. július 15-i ülésén bízta meg A. Szabó Magdát, a televízió kulturális alelnökét az ügyvezetői teendőkkel, miután Cselényi László, a televízió volt elnöke július 22-i hatállyal, közös megegyezéssel távozott a cégtől.

Kiemelik: A. Szabó Magda megbízatása az új vezérigazgató kinevezéséig szól az Országgyűlés által megszavazott médiatörvény értelmében.

A. Szabó Magda ideiglenes vezetői megbízatása idejére mind az alelnöki prémiumról, mind az ügyvezetői teendők ellátásáért járó megbízási díjról lemond – fűzik hozzá.

Kijuthatott százmilliók

Cselényi László távozását megelőzően Szabó László, a Duna Televíziót felügyelő Hungária Televízió Közalapítvány Fidesz által delegált kurátora arról számolt be, hogy több százmillió forint juthatott ki a Duna Televízióból.

Két produkciót ugyanis nem közvetlenül a gyártó cégektől rendelt meg a Duna Televízió, hanem közvetítői szerepet játszó cégeken keresztül adták tovább a televízió megrendeléseit – ismertette a fideszes kurátor. A sajtótájékoztatón Szabó László bemutatta azokat az iratokat, amelyek szerinte azt igazolják, hogy az Egy különleges ember című produkció esetében a 162 és fél millió forintos szerződést 48 millióért, a Suli Buli című produkció esetében a 205 milliós szerződést 64 millióért szállította le a gyártó cég. A szerződéseket Cselényi László írta alá – mondta el Szabó László.

Nem osztogattak, hanem…

Cselényi László válaszában a “jereváni rádiós viccekhez” hasonlította a Duna Televíziót ért vádakat. “A példás gazdálkodásáról ismert Duna Televíziót, annak menedzsmentjét és személy szerint engem, a közmédium elnökét a sajtó egy része súlyosan megvádolt Szabó László fideszes kuratóriumi elnökségi tag magán-sajtótájékoztatója egyoldalú, elfogult részinformációi alapján” – fogalmazott a televízió volt elnöke.

A Duna Televízió volt elnökének 42 havi végkielégítés járt volna, ám ezt a kuratórium hosszas vita után a felére csökkentette, így Cselényi László 21 havi végkielégítéssel távozhatott az intézmény éléről.

vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.