Üzleti tippek

Csányi szerint nem kell aggódni

Elemi érdeke az OTP Banknak, hogy a makrogazdaság és a költségvetés tartósan jó pályára álljon - mondta Csányi Sándor, az OTP Bank elnök-vezérigazgatója a Világgazdaságnak adott interjúban.

“Én egy kicsit másként látom a helyzetet (mint mások a bankszektorban), s még azt is el tudom fogadni, hogy a bankoknak is kell áldozatot hozniuk” – jelentette ki az elnök-vezérigazgató a bankadóval kapcsolatos kérdésre.

A bankadó összege az idei évre rögzített, a jövő évi felhasználásában azonban még van mozgástér – jelezte az OTP vezetője. Megjegyezte azt is, hogy a kormány úgy hozta meg döntését, hogy előtte nem konzultált a bankszövetséggel.
“Ugyanakkor belátom, nem nagyon volt más választás” – jelezte a bankvezér.

Csányi Sándor emlékeztetett arra, hogy a magyar kormány és az IMF megállapodása októberben jár le, addig van idő a tárgyalásra. “Nem látok okot a túlzott aggodalomra” – tette hozzá.

Szerencsére az OTP-nek még remek terjeszkedési lehetőségei vannak, így a növekedési potenciálja is jó. Ezért a bank számára valóban életbevágó, milyen pályára áll a magyar gazdaság – mondta az OTP Bank jövőjével kapcsolatban az elnök-vezérigazgató.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik