Üzleti tippek

Újabb gyógyszergyártó óriás jön

Csomagoló központot létesít a generikus és speciális gyógyszereket gyártó Mylan a Komáromi Ipari Parkban. A projekt az elkövetkező néhány évben közel 400 új munkahelyet teremt a régióban.

„Magyarországnak olyan beruházásokra, olyan fejlesztésekre van szüksége, amelyek egyértelműen az ország gazdaságát erősítik. Amelyek nem rombolnak, hanem a hazai vállalkozókra támaszkodva építik, fejlesztik Magyarországot” – hangsúlyozta Becsey Zsolt, a Nemzetgazdasági Minisztérium külgazdaságért felelős államtitkára csütörtökön, a beruházás bejelentése alkalmából tartott sajtótájékoztatón.

Nagyon örülünk, hogy a Mylan Magyarországon bővítheti tevékenységét, alapos mérlegelés után döntöttünk végül a komáromi helyszín mellett – fogalmazott a Mylan ügyvezető igazgatója, Rajiv Malik.

A jövőben e magas minőségű, hatékonyan működő csomagolóbázis hozzájárul dinamikus üzleti tevékenységünkhöz és egyben a helyi gazdaság motorja is lesz – mondta. Célunk, hogy gyógyszereinket a világon élő hétmilliárd ember számára elérhetővé tegyük, ezért örömünkre szolgál, hogy a magas minőségű gyógyszerek piacán növelni tudjuk részesedésünket az egész országban – tette hozzá.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik