Üzleti tippek

Kevesebbet esik a Videoton bevétele

A vártnál kedvezőbben alakult, s az előzetesen prognosztizált 8-10 százalék helyett csak 5 százalékkal csökkent a 2008. évihez képest a Videoton cégcsoport tavalyi, konszolidált nettó árbevétele, ami csaknem 7 milliárd forint nettó eredmény mellett 76 milliárd forint volt.

Sinkó Ottó, a vállalkozás vezérigazgatója az MTI-nek elmondta, jók az idei kilátások is. Az első félév árbevétele mintegy 10 százalékkal haladta meg a múlt esztendő hasonló időszakáét.

A tervezett akvizíciókat is figyelembe véve Sinkó Ottó szerint így jó esély van arra, hogy a 2010. évi árbevétel meghaladja a 2008. évi 80 milliárd forintot.

“Az eddigi számok alapján 5 százaléknál nagyobb, talán még a 10 százalékot elérő növekedés is elérhetőnek látszik, s várható, hogy a cégcsoport árbevételben vissza tudja szerezni azt, amit a válság miatt tavaly elveszített” – mondta Sinkó Ottó.

A prognózisok alapján úgy tűnik, hogy a Videotonnak az autóiparhoz kapcsolódó tevékenységéből származó árbevétele gyengébben, a többi tevékenységé viszont kedvezően fog alakulni.

Hozzátette, a tavalyi kedvező eredmények annak köszönhetők, hogy a holding rendszerben, többféle iparágban, szerződéses gyártóként működő cégcsoport jól reagált a válság kihívásaira.

A vállalatcsoport a közelmúltban vásárolta meg a megújuló energia területén tevékenykedő győri székhelyű mérnöki és fővállalkozói STS Group Zrt. 51 százalékát, a az idén további akvizíciókat tervez. Azok egy részével kapcsolatban már előrehaladtak a tárgyalások – fejtette ki a vezérigazgató.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik